Ai cumpărat acest produs marca PILOS de la LIDL? Este extrem de vândut în România, dar puțini știu adevărul despre el

de:
18 apr. 2023
Ai cumpărat acest produs marca PILOS de la LIDL? Este extrem de vândut în România, dar puțini știu adevărul despre el

Dacă ești client fidel LIDL, atunci cu siguranță cunoști bine produsele lactate din rafturile magazinelor din întreaga țară. Și totuși ce știi despre faimosul iaurt grecesc? 

Un produs foarte accesibil la preț și disponibil în magazinele LIDL din întreaga țară este faimosul iaurt Pilos. Mulți aleg să îl achiziționeze însă câți dintre clienți știu unde este produs acesta?

Pentru cei interesați, iaurtul Pilos de 150 de grame cu 1,5% grăsime este produs în România, mai exact la Fabrica de Lapte din Brașov. De cealaltă parte, iaurtul Pilos cu 3,5% grăsime este produs la o fabrică din Mureș.

Trecem mai departe la un alt tip de iaurt de la LIDL îndrăgit de români. Faimosul iaurt grecesc Pilos de 140 de grame cu 10% grăsime se produce la Albalact SA din Alba.

Mai departe, iaurtul Natur de 150 de grame cu 3,5% grăsime este produs de MIRDATOD PROD SRL din Reghin, județul Mureș. Mai avem și iaurtul de 400 de grame cu 1,5% grăsime, care este produs de Friesland Campina România SA Fabrica Târgu Mureș, județul Mureș.

Unde se produc, de fapt, lactatele de la LIDL

„Ne propunem să avem din ce în ce mai multe produse româneşti la raft, iar în acest moment, majoritatea articolelor proaspete, cum sunt lactatele sau carnea, provin majoritar din România”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul Lidl România.

Unde se produc laptele, smântână, untul sau brânza de la LIDL? Unele produse în România, altele în țări europene. Spre exemplu faimosul lapte Pilos cu 1,5 % grăsime este produs de fabrica de lapte Albalact din județul Alba.

De cealaltă parte, cașcavalul afumat cu fum de lemn de fag se produce la Five Continents Group din comuna Răchiți, județul Botoșani. Smântâna de 150 de grame de la LIDL pe de altă parte este fabricată în Ungaria, iar untul Pilos la Arad.

Kefirul de 1 litru de la LIDL este produs în Polonia, iar laptele bătut la cutie de un litru în Cehia. Aflați însă că brânza telemea de vaci Pilos este produsă de Fabrica de lapte din Brașov.