LIDL se retrage din România și de pe tot globul? Decizie neașteptată luată de nemți. Ce s-a întâmplat

de:
09 apr. 2023
LIDL se retrage din România și de pe tot globul? Decizie neașteptată luată de nemți. Ce s-a întâmplat

LIDL vrea să dea marea lovitură. Iar planurile companiei nu se opresc doar la România ci în întreg continentul? Despre ce este vorba? Aflăm chiar acum.

Grupul Schwarz este compania-mamă a Lidl și are planuri mărețe în următoarea perioadă. Potrivit ultimelor informații, compania vrea să își extindă afacerea IT, după modelul Amazon. Asta i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva renunță la partea de supermarket-uri.

Trebuie menționat că fondatorul Lidl, Dieter Schwarz, investește în profitabila afacere în cloud și, potrivit experților din industrie, este deja unul dintre cei mai mari furnizori germani, notează DPA.

La rândul lor, experiențele de cumpărături sunt și ele într-o continuă schimbare. Pot fi făcute comenzi online și de asemenea, există și supermarketuri autonome, fără personal.

Mai mult de atât, planurile nu se opresc doar aici. Compania mamă a LIDL vrea un campus educațional, o școală de programare, mai multe institute și în curând un mare parc de cercetare pentru inteligența artificială (AI).

Planurile pe care le are compania mamă a LIDL

Toate acestea susținute de Fundația Schwarz și tot mai multe instituții de cercetare și educație sunt construite de la zero, în Heilbronn. Fundația și statul Baden-Württemberg investesc inițial 100 de milioane de euro.

Mai departe, următorul proiect major este deja la orizont: un parc AI. Acesta ar urma să fie creat pe un teren de 23 de hectare și va avea locuri disponibile pentru 5.000 de angajați. Proiectul ar trebui finalizat cel târziu în zece ani, după cum relatează RND.de.

„Vrem să construim un ecosistem aici și să aducem cele mai bune minți din domeniul cibernetic la Heilbronn”, explică Rolf Schumann, Digital Head al Grupului Schwarz. La rândul lor, specialiștii IT își pot alege acum locurile de muncă.

Să nu uităm că la momentul de față în jur de 7.000 de oameni lucrează deja la Schwarz IT și Schwarz Digital. Iar dacă planurile companiei mamă a LIDL vor fi duse la bun sfârșit cel mai probabil alți retailerii nu vor fi chiar atât de fericiți.