Ai cumpărat acest produs super popular LIDL! Este toxic pentru organism. De aceea este mai ieftin. Ce conține, de fapt

de:
10 apr. 2023
Ai cumpărat acest produs super popular LIDL! Este toxic pentru organism. De aceea este mai ieftin. Ce conține, de fapt

Printre alimentele care s-au scumpit enorm se numără și pâinea. Cea sigilată ajunge să coste chiar și 10 lei, dacă este cu semințe și nu numai. La LIDL sau la Kaufland însă, o pâine cu semințe ajunge să fie cu mult mai ieftină.

Și totuși v-ați întrebat vreodată din ce este făcută pâinea de la LIDL ori Kaufland? Nu mulți citesc ingredientele, însă persoanele care suferă de diabet ar putea fi grav afectate.

Conform celor de la ANPC, pâinea de la LIDL ori Kaufland conține într-adevăr, drojdie, apă, făină dar și sare. Până aici nimic anormal. Surpriza este însă că acestea conțin și o cantitate mare de zahăr.

Iar acesta este doar începutul. Experții de la ANPC au mai aflat că există și alte substanțe care pot fi nocive pentru organismul nostru, așa că mai bine luăm în seamă avertismentul.

„Gândiți-vă bine când cumpărați o pâine pentru că s-ar putea să ajungem să facem un sendviș cu doar două felii de pâine, deoarece conțin tot ce ne trebuie sau tot ce nu ne trebuie, fără a mai adăuga ceva. Noi am citit eticheta pentru tine, însă va trebui să o citești și tu”, spune Sorin Mierlea.

Adevărul despre pâinea de la LIDL

Să aflăm deci adevărul despre pâinea cu semințe și ce ingrediente avem în ea. Conform celor de la ANPC, doar 26% dintre producători fac public ingredientul principal.

Astfel, într-o pâine avem făină într-o proporție cuprinsă între 26 și 78% din compoziție, amestec panificație într-o proporție cuprinsă între 7 și 69.4% din compoziție.

În faimoasa pâine de carote cu semințe în schimb avem următoarele:

  • 14% din produse conțin semințe (floarea soarelui, susan, mei, mac etc) în proporții cuprinse între 1,2% si 29% din compoziție
  • 4% din produse conțin cereale în proporții cuprinse între 13,2% și 16,7%
  • 4% din produse conțin cartofi sub formă de fulgi de cartofi în proporții cuprinse între 4% și 6%

Totuși ar fi bine să știți din timp că foarte multe produse de panificație nu specifică toate ingredientele pe etichetă. Astfel, dacă suferiți de diabet ori alte probleme, mai bine analizați atent lista ingredientelor.