Ai cumpărat vreodată lapte Pilos de la LIDL? Ce conține de fapt. Mulți clienți au fost mințiți

de:
13 mart. 2023
Ai cumpărat vreodată lapte Pilos de la LIDL? Ce conține de fapt. Mulți clienți au fost mințiți

Magazinele LIDL din România sunt preferatele românilor când vine vorba de alimente bază, accesorii, haine și chiar și anumite produse electrocasnice.

Mulți se uită la preț atunci când achiziționează anumite produse, iar cele marca LIDL sunt de altfel și cele mai ieftine. Și totuși de unde provin acestea, de fapt?

Unul dintre cele mai achiziționate produse de la LIDL este chiar faimosul lapte Pilos. Ați fi surprinși însă în momentul în care auziți unde este produs acesta.

În 2020, laptele Pilos era produs în Polonia, la fel ca și Bluedino ori Cien. Inclusiv purtătorul de vânt al LIDL spunea că cooperarea dintre cele două părți are rezultate fabuloase.

„Produsele sale pot fi găsite în magazinele din Polonia, dar și în străinătate. Datorită acestei cooperări, compania a înregistrat o creștere a vânzărilor de 78% în volum față de media lunară a vânzărilor realizate în 2019.”, decalra în 2020 Aleksandra Robaszkiewicz, purtătorul de cuvânt al LIDL.

De unde provine laptele Pilos de la LIDL

Și totuși unde este fabricat laptele Pilos acum? O analiză realizată de Ziarul Financiar arată că acest tip de lapte se fabrică acum în Brașov, deci în România.

Cine îl produce? Producătorul brandului Olympus, în colaborare cu „FrieslandCampina, producătorul brandului Napolact și Lacto Food, companie care a preluat recent producţia de iaurturi BioEF, pentru lactatele Pilos, marca privată a retailerului”, conform informațiilor de pe ambalajele produselor analizate de ZF.

În același timp, sursa citată mai subliniază și faptul că în recent, LIDL a luat decizia de a modifica politica privind etichetarea produselor sale, având în vedere o directivă europeană aflată în vigoare.

Este vorba despre Regulamentul (UE) 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului Europei, care printre altele precizează că „pe ambalaj să fie scris ori ”produs în România pentru compania X” şi adresa procesatorului ori ”produs de compania Y””, conform explicațiilor aduse de Paul Anghel, directorul general al ANPC, pentru ZF.