Amestecul cu miere care te adoarme instant. Schimbă calitatea somnului tău

de:
05 oct. 2021
Amestecul cu miere care te adoarme instant. Schimbă calitatea somnului tău
Foto: Bee Naturalles on Unsplash

Dincolo de prioritățile zilnice pe care le ai, ține cont de faptul că somnul este și el esențial, iar dacă nu te odihnești complet îți va fi greu să poți face față provocărilor de zi cu zi.

Acest amestec te-ar putea ajuta din mai multe puncte de vedere. Îți va modifica calitatea somnului, cea care este legată direct de obiceiurile tale, dar și de sănătate organismului tău.

Mai mult de atât, amestecul relaxează întreg corpul, iar fără să îți dai seama, îl pregătește pentru dimineața următoare. În ce constă? Nu trebuie decât să amesteci 5 lingurițe de miere organică cu o linguriță de sare roz de Himalaya.

Ține compoziția într-un borcan, la loc răcăros și întunecat, iar de câte ori vrei să te odihnești, pune o lingură de amestec sub limbă. Lasă-l să se dizolve în mod natural, tu nu trebuie să faci absolut nimic.

Beneficiile consumului de miere

Rezultatul? Fiecare ingredient are scopul lui. Mierea declanșează o creștere mică a nivelului de insulină, iar insulina stimulează eliberarea triptofanului în creier. Triptofanul este transformat în serotonină, care este apoi transformată în melatonină, care este hormonul somnului.

De ce această combinație? Împreună, mierea și sarea de himalaya cresc sertonina, un hormon cheie în fericire și relaxare, de care ai nevoie înainte să te odihnești.

Nu uita că sarea de mare din Himalaya conține mai mult de 80 de minerale și elemente de care organismul tău are nevoie pentru diferite procese, ajutându-ți astfel corpul să se refacă în timpul nopții după o zi obositoare.