Așa se prepară corect cafeaua! Greșeala pe care mulți o facem în fiecare dimineață

de:
20 feb. 2023
Așa se prepară corect cafeaua! Greșeala pe care mulți o facem în fiecare dimineață
Sursă Foto : Getty Image

Cafeaua, fie ea cu lapte, sau fără este un adevărat deliciu dimineața, iar pentru mulți a devenit deja o rutină. Puțini știu însă că în timp, modul autentic de preparare al cafelei s-a schimbat complet, așa că beneficiile ei nu mai ajung în totalitate în organismul nostru.

În cazul în care nu știai până acum, cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a prepara o cafea este să macini boabele. Doar așa, aroma cafelei va fi cu adevărat autentică. Ca să nu mai vorbim de faptul că te vei bucura și tu de un gust delicios în fiecare dimineață.

Măcinarea boabelor are însă și ea regulile ei. Ține cont de faptul că boabele trebuie măcinate cu doar câteva minute înainte de prepararea cafelei, în caz contrar, vei observa că băutura ta nu este chiar atât de aromată.

Odată măcinate boabele, urmează prepararea cafelei în mod tradițional. Cu siguranță dacă o vei prepara odată nu o vei uita niciodată și o vei putea repeta în fiecare dimineață.

În primul rând, dacă vrei o singură ceașcă de cafea trebuie să o umpli cu apă, apoi să o adaugi în ibric, alături de o linguriță de cafea cu vârf, dar și o linguriță de zahăr.

Secretul unei cafele aromate

În cazul în care cana ta de cafea e mult mai generoasă, adaugă două lingurițe de cafea în ibric. Poți opta și pentru miere în loc de zahăr, însă în acest caz, o vei adăuga de abia la final și nu înainte de fierbere.

Urmează acum un alt secret și anume cel al fierberii. Dacă știi că nu ai prea mult timp la dispoziție dimineața, asigură-te că faci rost de el pentru a te bucura de aroma cafelei tale.

Cafeaua trebuie să fiarbă încet, pentru a deveni mai aromată. În momentul în care aceasta începe să se umfle, ibricul se ia de pe foc, iar cu o linguriță se adună caimacul format deasupra. Băutura se toarnă în cană, iar opțional poți adăuga puțină scorțișoară pentru aromă, sau de ce nu, esență de vanilie. Oricum ar fi, rețeta tradițională pentru cafea nu dă grej niciodată.