Atenție clienți ENEL, Hidroelectrica sau E.ON! Puteți plăti facturile la curent cu reducere 50%. Trebuie doar să îndepliniți această condiție

18 apr. 2023
Atenție clienți ENEL, Hidroelectrica sau E.ON! Puteți plăti facturile la curent cu reducere 50%. Trebuie doar să îndepliniți această condiție

Clienții ENEL, Hidroelectrica sau E.ON ar putea plăti o factură la curent la jumătate de preț, însă trebuie să îndeplinească o singură condiție. Care este aceasta?

Furnizorul de energie electrică, Electrica Furnizare, a acceptat să acorde o reducere de 50% la facturile de energie electrică pentru locuitorii din peste 20 de unități administrativ-teritoriale situate în zona Munților Apuseni. Decizia a fost luată ca urmare a unei solicitări a prefectului județului Alba, Nicolae Albu, și a fost confirmată printr-o postare pe Facebook de către Instituția Prefectului Județului Alba. Potrivit reprezentanților Prefecturii, reducerea poate fi aplicată la peste 87,53% din locurile de consum analizate.

”Urmare a întâlnirilor cu cetăţenii de la finalul anului 2022 a prefectului Nicolae Albu, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba s-a adresat furnizorului de energie Electrica Furnizare SA şi Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru rezolvarea uneia dintre problemele semnalate de un număr foarte mare de cetăţeni din zona Munţilor Apuseni, respectiv aplicarea reducerii de 50% la energia electrică conform O.G. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării” actualizată prin Ordinul Comun nr.572/2022 al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, nr.321/2022 al Ministerului Energiei, nr.1335/2022 al Ministerului Finanţelor, nr.1009/2022 al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi nr.935/2022 al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor”, arată instituția.

Clienții ENEL, Hidroelectrica sau E.ON vor plăti mult mai puțin la factură

Peste 60.000 de locuitori din aceste 21 de localități vor beneficia de acest avantaj important.

”Din răspunsul Electrica Furnizare SA rezultă că au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT- uri din judeţul Alba, concluzia fiind că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%, pentru restul de circa 12,47% poziţii neconforme Electrica Furnizare SA fiind în dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate.

Totodată, furnizorul de energie Electrica Furnizare a menţionat în răspunsul transmis Instituţiei Prefectului că, în contextul modificărilor legislative cu privire la măsurile de sprijin aplicate clienţilor de energie electrică, a fost nevoit să realizeze, în mod repetat, dezvoltări semnificative ale sistemului informatic de facturare, care să permită evidenţierea în facturi a beneficiilor acordate consumatorilor, beneficii care se vor reflecta în facturi după actualizarea sistemului informatic.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu UAT- uri din Munţii Apuseni, va monitoriza în continuare cu atenţie modul în care Electrica Furnizare SA, dar şi alţi furnizori de energie electrică, vor aplica reducerea de 50% şi solicită cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni care au contracte de furnizare a energiei electrice cu alţi furnizori să transmită prin intermediul UAT- urilor în care domiciliază sau lucrează dacă întâmpină probleme în acordarea acestui beneficiu legal”, se mai arată pe pagina Instituției Prefectului Județului Alba.