Atenție mare clienți ENEL! Compania din Grecia care va prelua toate contractele are probleme mari. Ce nu s-a făcut public până acum

de:
27 mart. 2023
Atenție mare clienți ENEL! Compania din Grecia care va prelua toate contractele are probleme mari. Ce nu s-a făcut public până acum

ENEL România ar putea să întâmpine ceva dificultăți. Sau cel puțin asta să de înțeles situația în care se află Sindicatul din Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia.

Știm prea bine că PPC se află în curs de preluare a companiei ENEL România. Ce se întâmplă însă în Grecia în timp ce această tranzacție este în derulare?

Conform profit.ro, PPC i-a îndemnat oe toți angajații săi să participe la greva generală. Aceasta este organizată de principalele organizații sindicale grecești în urma tragediei feroviare de luna trecută, soldată cu 57 de morți.

″Colegi, participarea la greva generală este cel mai mic lucru pe care îl putem face pentru semenii noștri plecați în mod atât de nedrept dintre noi și ar trebui să fim cu toții acolo. Vom lupta uniți până când vor înțelege că cifrele nu sunt mai presus decât viața oamenilor″, este mesajul GENOP, sindicatul din PPC.

Întâmpină ENEL România dificultăți?

Ce vrea să obțină compania în urma unei astfel de greve? Sursa citată spune că susține principalele revendicări ale sindicatelor grecești de după cel mai grav accident feroviar din Grecia de după 1968, respectiv modernizarea infrastructurilor publice elene, implementarea standardelor europene de siguranță și securitate în muncă și angajarea de personal nou în companiile care administrează infrastructurile critice.

Tocmai din acest motiv, cei de la MAE au emis la rândul lor avertizare de călătorie pentru cei care vor să plece în Grecia. Se anunță o grevă generală de 24 de ore, astfel că nu se știe ce va urma.

Totuși, este clar că vor fi afectate transportul public terestru, cursele maritime și zborurile. Rămâne de văzut dacă această grevă generală va afecta într-o oarecare măsură și tranzacția cu ENEL România. Oricum aceasta vine într-un moment complet neașteptat și cu doar câteva săptămâni înainte de începerea sezonului estival.