Atenție pensionari! Decizie de ultimă oră privind aceste pensii. Sunt probleme mari

de:
16 apr. 2023
Atenție pensionari! Decizie de ultimă oră privind aceste pensii. Sunt probleme mari

Pensionarii din România care încasează aceste pensii ar fi bine să știe ce se va întâmpla cu ele. Un anunț oficial în acest sens a venit de curând.

Ministrul Apărării a vorbit despre pensiile militare, dar și despre situația în care se află acești pensionari. Potrivit acestuia, ele nu sunt pensii speciale.

Iar dacă acest lucru nu vine clar, atunci multe persoane ar putea să treacă în rezervă, iar acest lucru nu va fi în beneficiul țării noastre, avertizează acesta.

Peste 7.000 de militari ar putea să opteze pentru o astfel de decizie și cu siguranță nimeni nu își dorește acest lucru. Tocmai din acest motiv, problema trebuie rezolvată.

„Nu putem risca pe fondul acestor discuţii ca de exemplu cei peste 7.000 de militari doar din Ministerul Apărării Naţionale, care îndeplinesc condiţiile de trecere în rezervă pe actualul sistem de pensionare să considere că singura lor soluţie este trecerea în rezervă.

Toţi sunt oameni cu mare experienţă, mulţi sunt încadraţi pe posturi de comandă şi va fi impozibil pentru sistemul militar să absoarbă şocul plecării lor într-un timp atât de scurt”, a spus ministrul Apărării în cadrul unui eveniment, la Focșani.

Ce se poate întâmpla cu aceste pensii

El a mai adăugat și că momentan nu se pune problema de un val de pensionări în masă. Totuși, nu ar fi exclus să avem parte de o astfel de situație dacă situația pensiilor nu se adresează în niciun fel.

Și nu e prima oară când acesta vorbește despre pensiile militare. Anterior, ministrul a precizat cele mai importante detalii care confirmă faptul că acest tip de pensii sunt unele ocupaționale.

„Sunt pensii ocupaționale și discuțiile cu Comisia Europeană nu reprezintă un lucru extraordinar, așa se procedează. Este o manieră de lucru între țările membre și Comisie. Acest jalon 215 sau felul în care ne raportăm ar trebui să țină seama și de raportul Băncii Mondiale, care consfințește faptul că aceste pensii nu sunt speciale, ci ocupaționale.

Ne dorim foarte mult ca discuțiile pe care le-a anunțat astăzi domnul ministru Boloș să se concretizeze într-o variantă acceptabilă pentru noi. În ceea ce mă privește, nu am niciun dubiu că pensiile militare vor rămâne pensii ocupaționale. Ținând seama și de contextul în care ne aflăm, de experiența altor state, militarii nu au a se teme că acest statut va fi schimbat. Sunt sigur că statul român are resursele de convingere și argumentele necesare care să ducă în direcția pe care ne-o dorim”, a mai explicat ministrul Apărării atunci.