Atenție pensionari! Primiți bani în plus pe lângă pensie. Decizie de ultimă oră înainte de Paște

de:
13 apr. 2023
Atenție pensionari! Primiți bani în plus pe lângă pensie. Decizie de ultimă oră înainte de Paște

Pensionarii din România primesc o veste bună înainte de Paște. Se dau bani în plus pe lângă pensie, iar suma nu e deloc una neglijabilă, după cum spune Ministerul Muncii.

Înainte de Paște, pensionarii din România primesc o surpriză plăcută. Marius Budăi spune că aceștia vor avea parte de o serie de beneficii interesante.

Cu alte cuvinte, autoritățile au promis că până la finalul săptămânii, românii vor intra în posesia pensiilor, a indemnizațiilor de șomaj și a ajutorului pentru alimente și mese calde, cel în valoare de 250 de lei.

De asemenea, pensiile se plătesc și ele mai devreme, astfel că pe lângă suma încasată lunar, o mare parte dintre beneficiari se bucură și de cei 250 de lei.

”Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie”, a transmis recent, Ministerul Muncii. La rândul ei, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a precizat că plățile pentru beneficiarii indemnizației de șomaj vor fi devansate cu o săptămână.

Ce trebuie să știe pensionarii din România

”Peste 45.000 de beneficiari ai acestor plăți vor intra în posesia drepturilor bănești cuvenite înainte de 16 aprilie 2023”, arată și ANOFM. Iar o veste interesantă este că românii care beneficiază de indemnizație de șomaj prin virament bancar vor primi și mai repede banii.

Dincolo de toate acestea, beneficiarii tichetelor pentru alimente sau pentru mese calde, cele în valoare de 250 de lei, vor fi și ele acordate înainte de Sărbătorile Pascale.  2,4 milioane de persoane beneficiază de aceste vouchere pentru alimente și mese calde.

În această categorie se încadrează numărul total intră și pensionarii care au venituri mai mici sau egale cu 1.700 de lei, persoanele care au un grad de handicap grav, accentuat sau mediu, indiferent dacă sunt adulți sau copii, dar care au un venit lunar mai mic sau egal cu 1.700 de lei.