Atenție pensionari! Puteți ramane fara ajutorul pentru facturi. Verificati cuponul de pensii

de:
07 mai 2023
Atenție pensionari! Puteți ramane fara ajutorul pentru facturi. Verificati cuponul de pensii

Pensionarii din România ar fi bine să fie atenți. Există situații în care riscă să nu primească ajutor pentru plata facturilor la stat. Cineva deja a pățit-o.

O familie din Blaj a fost exclusă din programul de ajutor pentru plata facturilor. Deși venitul mediu al familiei este de 1.961,5 lei, adică sub valoarea de 2.000 de lei prevăzută de ordonanță, aceasta a pierdut dreptul la ajutorul pentru încălzire acordat de stat.

Cum a fost posibil acest lucru? Doi pensionari, soț și soție ar fi ”depășit pragul de venit de 2.000 de lei/loc de consum, deoarece la locul de consum figurează doi colocatari”.

Cu alte cuvinte, pensionarul are, de fapt, un venit de peste 2.000 de lei, însă media pentru întreaga familie, așa cum prevede ordonanța, nu depășește această valoare.

Ce a pățit un pensionar din România

Bărbatul a rămas șocat de cele întâmplate, având în vedere că soția sa a ajuns să fie exclusă. Mai mult de atât, el a povestit toate cele întâmplate, da ruși ce răspuns a primit din partea autorităților competente.

”După ce am primit înștiințarea care ne informa că urmare a depășirii pragului de venit de 2.000 de lei/loc de consum soția mea (că pe numele ei am făcut cererea) a fost exclusă din lista beneficiarilor eligibili deoarece la locul de consum unde are domiciliul, figurează doi locatari, adică eu și soția, m-am deplasat la Serviciul de Asistență Socială Blaj să mă interesez după care pensie se dă cardul, după cea brută sau cea netă?

Au spus că se iau în considerare veniturile nete, deci sub 2.000 de lei de persoană, 3.915 lei fiind pensiile noastre nete cumulate. Mi-au dat un număr de telefon, unde am și sunat. Într-un final i-am prins, dar nu au putut să mă lămurească, dar mi-au dat o adresă de mail. Menționez că la adresa sus menționată nu locuiesc decât două persoane, eu și soția, pensionari. Nu știu pe lângă pensie ce se mai ia în calcul? Firme, alte venituri înregistrate la fisc nu avem. Să fie faptul că locuim la casă?”, a povestit pensionarul din Blaj, relatează adevărul.ro.