Atenție români! Încărcătorul care poate fura banii de pe card. Nu îl folosi niciodată pentru a-ți încărca telefonul

de:
16 apr. 2023
Atenție români! Încărcătorul care poate fura banii de pe card. Nu îl folosi niciodată pentru a-ți încărca telefonul

Nu utiliza niciodată acest tip de încărcător. Riști să rămâi fără bani pe card, iar multe persoane au pățit deja acest lucru. Reprezentanții FBI avertizează.

Cât de periculos poate să fie un simplu încărcător? Reprezentanții FBI au emis o avertizare pentru toți cei care au cardul bancar conectat la telefon și nu numai.

Dacă ajungă într-un aeroport sau într-un mall, asigură-te că nu îți încarci niciodată telefonul acolo. Există niște porturi USB publice, care îl realitate, te pot lăsa fără niciun ban în cont.

Specialiștii de la FBI spune că hackerii au dezvoltat un nou sistem prin care pot prelua controlul asupra telefonului nostru. Dacă vei folosi acel tip de USB riști să le primiți său facă acest lucru.

Este vorba de numeroase programe malware care sunt instalate ulterior în telefon și care le oferă acces atacatorilor la datele noastre personale, inclusiv cele de pe contul bancar.

Cum rămâi fără bani pe card după ce ți-ai încărcat telefonul

Conform experților FBI, aceste programe sunt atât de complexe încât pot să ne monitorizeze întreaga activitate de pe un telefon. Pe lângă faptul că un hacker are acces la cardul nostru, acesta poate să ne folosească și telefonul de la distanță.

Din acest motiv, pentru ca utilizatorii să nu fie în pericol, FBI le recomandă tuturor să opteze pentru o baterie externă atunci când călătoresc sau când merg la magazine.

De asemenea, mai bine mergem cu încărcătorul nostru unde avem nevoie, astfel încât să nu fim nevoiți să le folosim pe ale altora. În caz contrar nu doar că riscăm să ne pierdem banii de pe card, dar un atacator poate avea acces la toate datele de pe telefonul nostru.

Iar cum mulți au numeroase fotografii, date personale și nu numai, cu siguranță nimeni nu își dorește să ajungă într-o astfel de ipostază.