Atenție români! S-a aflat de unde cumpără LIDL fructele și legumele pe care apoi le vinde în magazine! Adevărul pe care toți trebuie să-l știe

09 aug. 2022
Atenție români! S-a aflat de unde cumpără LIDL fructele și legumele pe care apoi le vinde în magazine! Adevărul pe care toți trebuie să-l știe

Kaufland continuă să fie pe locul 1 pe piața hipermarketurilor, urmat îndeaproape de LIDL, care și-a propus pentru anul în curs să devină lider și nu este deloc departe de acest obiectiv. Ambii retaileri sunt parte a grupului Schwarz și se bucură de mare succes în România.

LIDL a pătruns în România în anul 2011 și s-a extins treptat, ajungând în prezent la aproape 300 de magazine în toată țara.

„În ultimii ani, ne-am propus constant să deschidem peste 15 magazine noi anual, iar pentru 2021 ne-am propus aproximativ 20 de magazine în toată țara. Am început anul cu o rețea națională de 289 de magazine și avem în plan să depășim pragul de 300 de unități pe plan local în 2021”, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanți ai companiei.

De unde provin fructele și legumele pe care le vinde LIDL?

În contextul acestei extinderi, cei de la LIDL au dorit să ofere cât mai multe informații clienților cu privire la marfa pe care o comercializează în magazinele lor. O întrebare la care mulți au dorit să afle răspunsul a fost cea legată de proveniența fructelor și legumelor care se vând în hipermarkerturile LIDL.

Oficialii companiei susțin că au achiziționat aproximativ 92.000 de tone de fructe şi legume de la producătorii români, cu mult peste cantitatea achiziționată din străinătate. În plin vârf de sezon, 80% din cantitatea acestora provine de la producătorii locali, subliniază cei de la LIDL.

În prezent, lanțurile celebrului retailer lucrează cu 9.223 de furnizori în total, dintre care peste 80% sunt români, cu 11% mai mult în 2019, comparativ cu 2018. De remarcat că numărul celor străini a avut un ritm de aproape patru ori mai lent. În plus sunt în jur de 3.500 de articole româneşti, dintre care aproape jumătate au locul asigurat în sortimentul permanent.

Cum poți afla de unde provin fructele și legumele de la LIDL?

În anul 2019,  Lidl a lansat platforma #trecipeproaspat, cu rolul de a-i informa pe clienți cu privire la originea fructelor și a legumelor proaspete din „Piața Lidl”. Mulți nu știu, dar începând cu 20 mai 2019, în orice magazin LIDL, se poate afla cine sunt furnizorii fructelor și legumelor pe care le cumpără, scanând eticheta lădițelor de pe rafturi.

Cumpărătorii pot verificat astfel trasabilitatea legumelor și fructelor – certificarea controlului calității, de la plantare până când produsul ajunge în coșul de cumpărături, dar și cine sunt exact furnizorii de la care Lidl cumpăra legume si fructe din întreaga țară.

„Ne dorim ca prin această platformă să redescoperim adevărata prospețime – ce înseamnă că un produs este proaspăt cules, recoltat, livrat. Astfel, invităm toți românii care ne vizitează magazinele să intre pe surprize.lidl.ro/scan, unde pot scana codurile QR de pe lădițe, pentru a afla împreună ce înseamnă să treci pe proaspăt în Piața Lidl”, a declarat Daniel Ștefănescu, membru în Consiliul de Conducere Lidl România