Avem un al șaselea simț, dar putini stiu asta! Cum il putem folosi și ce descoperire au făcut cercetătorii

06 oct. 2019
Avem un al șaselea simț, dar putini stiu asta! Cum il putem folosi și ce descoperire au făcut cercetătorii

Descoperire importantă a cercetătorilor! Unii oameni au al șaselea simț. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani și japonezi, este vorba despre un simț ce îl au animalele.

Vorbim despre detectarea câmpului magnetic. Acest simț ajută animalele la orientare și la găsirea direcției. Cercetătorii susțin că și unii oameni au acest simț, doar că nu sunt conștienți de el.

Studiul a fost publicat în revista științifică eNeuro și s-a bazat pe scanări ale creierului. Acesta arată că unii oameni au un sumț numit magnetorcepție. Aceștia detectează câmpul magnetic.

La experiment au participat 36 de persoane – 24 de bărbați și 12 femei cu vârste cuprinse între 18 și 68 de ani, din diferite zone ale lumii (Europa, Africa, Asia). Totul a avut loc într-o cameră întunecată, plină cu bobine electrice.

Participanții au intrat în cameră și li s-a cerut să închidă ochii și să se relaxeze. Cercetătorii au modificat câmpul magnetic din jurul lor. Au modificat curenții electrici în bobine până când intensitatea din cameră a fost aceeași cu cea a câmpului magnetic al Pământului.

S-a analizat ritmul cerebral al participanților. În cazul unora au detectat un ritm alfa, o oscilație rezultată din activitatea electrică a creierului. Amplitudinea sa a scăzut când creierul a perceput un semnal.

Astfel, cercetătoii au deduc că doar anumite persoane au acest al șaselea simț.