Nu mai consuma această legumă crudă, ci în mâncare! Toți românii o consumă în stare naturală, dar e gresit. Ce poate provoca? Specialistii avertizeaza

02 sept. 2020
Nu mai consuma această legumă crudă, ci în mâncare! Toți românii o consumă în stare naturală, dar e gresit. Ce poate provoca? Specialistii avertizeaza

Pentru a funcționa în mod optim, corpul nostru are nevoie de o alimentație bogată în legume. Deși o bună parte dintre acestea au efecte și mai benefice dacă sunt consumate în stare crudă, există și legume care ar trebui gătite. 

Spre exemplu, legumele crucifere (varza, conopida și broccoli) nu ar trebui consumate în stare crudă. Sunt destui oameni care preferă să le adauge în stare naturală în salată, însă ele ar trebui gătite în prealabil, pentru a nu provoca balonare și gaze intestinale.

Deși poate părea surprinzător pentru mulți, nici roșiile nu ar trebui consumate în stare crudă și chiar din mai multe motive.

Când fierbem sau coacem roșiile, pereții celulari din pulpa acestora sunt eliminați, astfel încât organismul poate asimila mult mai ușor licopenul, un antioxidant extraordinar. Acesta are proprietăți anticancerigene, așadar ar trebui să incluzi roșiile zilnic în dieta ta.

Chiar dacă roșiile pot fi consumate și în stare crudă, acest lucru nu este recomandabil pentru că, astfel, corpul uman va asimila mult mai puțin licopen. Ba mai mult, în anumite cazuri, roșiile consumate în stare crudă pot provoca balonarea, acestea digerându-se foarte greu.

Însă cu orice preț ar trebui să evitați consumul de vinete crude. Acestea inhibă absorbția calciului în organism, putând provoca de asemenea tulburări gastrointestinale, precum crampele la stomac, greața, amețeala și diareea.