Banca Transilvania, anunț de excepție! Mișcarea cu care va prelua mulți clienți de la concurenții BCR și BRD

25 apr. 2023
Banca Transilvania, anunț de excepție! Mișcarea cu care va prelua mulți clienți de la concurenții BCR și BRD

Banca Transilvania a făcut un anunț de excepție. Cu această mișcare, banca va preluat mulți clienți de la BCR sau BRD.

Vineri seară, Banca Transilvania, cea mai mare instituție de credit din România, a vândut obligațiuni senior neprioritare cu scadența la patru ani în valoare de 500 de milioane de euro, la un randament de 9% pe an.

Aceasta a făcut parte dintr-un program mai amplu de finanțare pentru criteriile de eligibilitate MREL, care fusese aprobat de acționari pentru o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 1 miliard de euro, scrie zf.ro.

Banca Transilvania va prelua mulți clienți de la BCR sau BRD

Banca Transilvania a primit ordine de la investitori în valoare de 850 de milioane de euro, ceea ce indică o cerere puternică.

Potrivit International Financing Review, care oferă analize și comentarii privind piețele de capital, serviciile bancare de investiții și veniturile fixe, Banca Transilvania a vizat inițial un preț inițial de 9,25%-9,5% pentru cel puțin 300 de milioane de euro, dar în cele din urmă a reușit să reducă prețul de lansare la 9%.

BCR și BRD sunt pe locul 2 în topul băncilor, iar Banca Transilvania vrea să arate cât de sigură este și să atragă clienți de la concurență.