Banca Transilvania, decizia care schimbă totul! Toți românii cu au conturi la bănci trebuie să știe Ce se va întâmpla tot anul 2023

29 mart. 2023
Banca Transilvania, decizia care schimbă totul! Toți românii cu au conturi la bănci trebuie să știe Ce se va întâmpla tot anul 2023

Românii care au credit sau cont la Banca Transilvania trebuie să știe neapărat aceste informații scoase la iveală chiar de instituția bancară.

Banca Transilvania, cea mai mare instituție de credit din România după active, estimează pentru acest an un profit net de peste 2,3 miliarde de lei, în creștere cu 7% față de rezultatul de anul trecut, datorită creșterii preconizate a veniturilor și a creditării.

De asemenea, se așteaptă ca activele băncii să crească cu 13,6%, ajungând la 152,2 miliarde de lei, în timp ce soldul brut al creditelor este prognozat să crească cu aproximativ 7%, ajungând la 72,5 miliarde de lei, consolidând poziția de lider de piață a băncii în funcție de active.

Banca Transilvania și-a manifestat în continuare interesul de a achiziționa sau fuziona cu entități care pot spori valoarea oferită clienților, după ce a achiziționat Volksbank în 2015, Bancpost în 2018 și Idea Bank în 2021.

Banca Transilvania se așteaptă ca sumele pentru cheltuieli în 2023 să crească

Banca Transilvania, cu sediul la Cluj, a proiectat o creștere a veniturilor și cheltuielilor pentru 2023. Concret, banca se așteaptă să încaseze 6,1 miliarde de lei, reprezentând o creștere de 13% față de 2022, în timp ce cheltuielile ar urma să crească cu 9%, la 2,9 miliarde de lei, scrie zf.ro.

În plus, Banca Transilvania și-a bugetat o creștere de 6% a depozitelor, cu o țintă de 123,4 miliarde de lei în 2023. Banca a supus spre aprobare indicatorii bugetului de venituri și cheltuieli pentru a susține obiectivele de business propuse și pentru a respecta normele prudențiale și de supraveghere bancară. Proiecțiile pentru 2023 au fost realizate pe baza unei rate medii a inflației de 8,5% și a unui curs mediu de schimb de 4,94 lei/euro.

„Indicatorii de buget de ve­ni­turi şi chel­tu­ieli pe anul 2023 care se su­pun aprobării AGA sunt stabiliţi astfel încât să susţină obiec­tivele de afaceri propuse şi sunt corelaţi cu normele spe­cifice de prudenţă şi suprave­ghe­re bancară”, susţine banca.