Banca Transilvania se va închide total în perioada următoare? Pericol mare pentru clienți. Ce au ascuns oficialii legat de pierderi

27 apr. 2023
Banca Transilvania se va închide total în perioada următoare? Pericol mare pentru clienți. Ce au ascuns oficialii legat de pierderi

Banca Transilvania se va închide în următoarea perioadă. Clienții trebuie neapărat să știe aceste informații despre pierderi.

În România, Banca Transilvania este lider pe piața bancară deoarece are cele mai multe active. Banca este urmată de BCR și BRD, însă diferența dintre ele este destul de mare.

Banca a reușit să se poziționeze pe primul loc datorită scandalului Schengen, în urma căruia mai mulți români au plecat fie la această bancă fie la CEC Bank.

Totuși, jurnaliștii de la Europa Liberă au venit cu o informație care a ridicat semne de întrebare printre românii care au depozite la Banca Transilvania, în special după ce SVB a dat faliment iar Credit Suisse s-a confruntat cu probleme mari.

Mai precis, sursa anterior menționată spune că Banca Transilvania ascunde o gaură de peste 2 miliarde de lei, adăugând că această sumă a fost raportată ca profit.

Europa Liberă a efectuat o anchetă în acest sens, după ce a primit un pot, însă Banca Transilvania a negat acuzațiile imediat.

”Rezultatele financiare BT pe 2022 sunt pozitive, corecte si auditate”, spune BT, potrivit showblitz.ro.

Banca Transilvania insistă că nu este nicio problemă

La finalul lunii februarie, BT a anunțat un profit record pentru anul 2022 – 2,488 miliarde de lei profitul net consolidat al Grupului Financiar BT (2,178 miliarde de lei profitul net al băncii).

Ancheta arată că a fost analizată evoluția fiscală a băncii în cursul anului trecut și că s-a observat un joc ala cifrelor prin care s-a reușit acoperirea găurii de 2,4 miliarde de lei.

Totuși, conducerea băncii spune că nu este nimic greșit cu bilanțul companiei, adăugând că nu ar trebui să existe panică printre clienți.

Cu toate acestea, informația aceasta a creat puțină panică, însă rămâne să se demonstreze dacă sursele au avut dreptate sau dacă este un simplu joc al concurenței pentru a mai tăia din elanul BT.