BCR face anunțul anului. Decizia luată pentru clienți la 5 luni de la scandalul Schengen. Ce se întâmplă cu Raiffeisen Bank, cealaltă bancă austriacă

de:
18 apr. 2023
BCR face anunțul anului. Decizia luată pentru clienți la 5 luni de la scandalul Schengen. Ce se întâmplă cu Raiffeisen Bank, cealaltă bancă austriacă

BCR dă marea lovitură în fața Raiffeisen Bank chiar după scandalul Schengen, deși ambele erau în aceeași situație. Banca austriacă vine cu un plan care va atrage cu siguranță numeroși clienți în perioada următoare.

Cei de la BCR îi invită pe clienți la discuții sincere despre relația pe care o au cu banii lor. Horia Braun, CFA, macro-economist și specialist în investiții, a vorbit despre aceste aspecte.

Pe pagina de Facebook a BCR aflăm și ce vrea să ne transmisă acesta, dar și cum pot fi ajutați clienții băncii. În primul rând, deciziile privind banii nu ar trebui să fie un subiect tabu, precizează acesta.

De asemenea, referitor la economii, economistul spune că acestea nu trebuie să ne genereze frică și anxietate, ci din contră. Cei care țin cont de acest sfaturi au șansa să investească și de asemenea să pună bani deoparte fără prea multe bătăi de cap.

„În primul rând, cred că trebuie să ne folosim constructiv frica de a vorbi despre bani, adică să nu avem frica să vorbim cu noi înșine, cu partenerul nostru sau cu cei alături de care luăm deciziile despre bani pentru că în Romania pare un subiect tabu și nu ar trebui să fie.

În al doilea rând, frica și anxietatea ar trebui să vină nu doar din nevoia de a face un pas către a economisi și a investi, ci și din frica de a bate pasul pe loc. Pentru că în lumea de azi și în ziua de azi, rămânând pasiv cu banii pe care îi punem de o parte, pentru mine personal, asta este un generator de anxietate – daca văd că banii pe care îi am puși deoparte nu fac nimic, o dobândă , un dividend, mi se pare că îmi crează o stare de neliniște”, spune acesta.

Ce sunt invitați să facă clienții BCR

Neliniștea constructivă nu ajută când vine vorba de bani și tocmai din acest motiv, clienții BCR trebuie să fie conștienți de anumite aspecte important, mai adaugă Horia Braun.

”Dar asta poate să fie o neliniște constructivă, poate să ne îndemne să avem un mic spirit de aventură și să încercăm diverse lucruri, spre exemplu, să intrăm în lumea investițiilor cu o anumită miză pentru că așa învățăm. Nu trebuie să fie miza completă de la început, dar dacă avem o mică miză și învățăm cum merg lucrurile, după aceea, a doua, a treia oară, deja știm unde să ne punem „jetoanele” și învățăm pas cu pas să facem investiții din ce în ce mai înțelepte.

Deci v-aș îndemna să aveți spiritul de aventură de a intra în lumea investițiilor și, dacă o faceți având un ghid pe lângă voi, e și mai bine.”, spune Horia Braun, CFA, macro-economist și specialist în investiții, în cadrul evenimentului Women and Finances.

Iar toate aceste sfaturi ar putea aduce un număr mare de clienți băncilor. Rămâne de văzut dacă nu cumva concurența va fi și ea afectată.