Bea acest tip de cafea in fiecare dimineață! Face minuni in organism si a fost inventata de renumitul medic Virgil Stroescu. Cum se prepară simplu acasa

de:
01 dec. 2022
Bea acest tip de cafea in fiecare dimineață! Face minuni in organism si a fost inventata de renumitul medic Virgil Stroescu. Cum se prepară simplu acasa
Sursă Foto: HealtKarf

Dacă te-ai hotărât să înlocuiești cafeaua de dimineață cu o băutură mult mai sănătoasă și care îți dă și mai multă energie, ei bine, ”Cafeaua lui Virgil” este cea mai bună alegere.

De unde îi vine numele? Rețeta îi aparține medicului Virgiliu Stroescu, supranumit „apostolul alimentației sănătoase”, cunoscut ca fiind doctorul mai multor componenți ai Lotului Olimpic Român.

Băutura pe care el o prepară nu doar că dă energie celui care o consumă, dar este și bogată în minerale și vitamine, pentru că are la bază celebrul pătrunjel.

Pentru cei care nu știu, pătrunjelul este bogat în vitamina C și de asemenea, poate stimula sistemul nervos. Mai mult de atât, frunzele sale conțin opt vitamine, dar și alte substanțe care previn îmbătrânirea celulelor.

Medicul Stroescu, doctor endocrinolog, este cercetător științific la Centrul de Medicină Sportivă, cu doctorat în modificări endocrinologice și metabolice și a împărtășit rețeta sa pentru cafeaua cu pătrunjel, astfel încât toți să poată beneficia de ea.

Cum prepari ”Cafeaua lui Virgil”

Dacă te-am convins, pentru a o prepara vei avea nevoie de:

  • 2 legături de pătrunjel proaspăt
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 lămâie bio
  • 1 lingură ulei de măsline
  • jumătate de litru de apă

Tot ce trebuie să faci este să speli bine pătrunjelul, să îl tai, iar mai apoi să îl bagi la blender. După ce este tocat mărunt se adaugă mierea, lămâia tăiată bucăți cu tot cu coajă, sau sucul de lămâie, ulei de măsline dar și apă.

Totul se amestecă foarte bine, iar după ce vei vedea efectul nu vei mai avea niciun motiv să te întorci la vechea cafea de dimineață.

„Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn„, spune dr. Virgiliu Stroescu.