Beneficiile neștiute ale ananasului. Ce boli poate preveni și ce spun medicii despre el

de:
10 oct. 2021
Beneficiile neștiute ale ananasului. Ce boli poate preveni și ce spun medicii despre el

Ananasul este unul dintre fructele care deține o multitudine de beneficii pentru organismul tău. Poate preveni declanșarea anumitor boli, ca să nu mai vorbim e faptul că este bogat în vitamine, dar și minerale esențiale.

Doza zilnică recomandată de ananas este de două felii, spune Ministerul Sănătății din Marea Britanie, conform căruia această cantitate este suficientă pentru a ne bucura de toate beneficiile acestui fruct.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă alegi să consumi două felii de ananas în fiecare zi? Ei bine, acest fruct conține o enzimă care are efecte antiinflamatoare puternice, care ajută la fluidizarea sângelui, a circulației sanguine, fiind indicat pentru prevenirea trombozei, dar și a aterosclerozei.

Ține cont de faptul că, atunci când este consumat regulat, ananasul, fiind bogat în Vitamina C, previne problemele cardiovasculare, dar stimulează și producția de colagen.

Beneficiile consumului regulat de ananas

Vederea ta va fi și ea în siguranță dacă alegi să consumi două felii de anans pe zi. Este bogat în Vitamina A, C, dar și beta-caroten, esențiale pentru susținerea vederii. Ananasul conține și calciu, așa că oasele tale vor fi și ele mai puternice.

Un alt beneficiu puțin știut despre consumul de ananas este faptul că potasiul pe care îl conține ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și contribuie la scăderea tensiunii arteriale, fiind prietenos cu inima.

Unii spun că ananasul poate fi considerat și elixirul tinereții. Luptă cu radicalii liberi și previne îmbătrânirea pielii și a tenului tău, un motiv în plus să îl adaugi în dieta ta zilnică.