Beți acest tip de cafea? SUA spune că în acest mod China vă spionează. Cum se întâmplă asta mai exact

de:
21 iun. 2022
Beți acest tip de cafea? SUA spune că în acest mod China vă spionează. Cum se întâmplă asta mai exact
Foto: Fahmi Fakhrudin on Unsplash

Cafeaua fierbinte de dimineață este deja un tabiet pentru mulți dintre noi, însă puțini știu că în spatele unei cești aromate se post ascunde mai multe secrete, la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Pentru că predomină îngrijorările la nivel global, o firmă de securitate cibernetică din SUA a realizat o analiză riguroasă și a transmis și un avertisment populației, inclusiv iubitorilor de cafea care folosesc espressoare.

Deși pare puțin credibil, explicațiile firmei de securitate americană sunt cât se poate de convingătoare. Cu alte cuvinte, experții susțin că cei din China pot spiona cetățenii prin intermediul espressoarelor de cafea.

În interiorul acestora s-ar afla un software, care colectează datele personale, dar și bancare ale clienților. ”China culege cu adevărat date despre orice. În calitate de centru de producție al lumii, ei pot pune această capacitate în toate tipurile de dispozitive care sunt disponibile în întreaga lume”, a precizat cercetătorul american Christopher Balding.

Cum puteți fi spionați la o simplă ceașcă de cafea

Iar pentru că espressoarele de cafea sunt produse la scară largă, nimeni nu poate garanta că doar utilizatorii chinezi sunt afectați. Un lucru e cert însă, toate informațiile obținute ajung din nou în China.

Deși nu putem spune că această companie colectează date despre utilizatorii care nu sunt chinezi, toate dovezile arată că mașinile lor pot colecta și chiar colectează date despre utilizatorii din afara Chinei continentale și stochează datele în China. Datele sunt colectate la punctul de funcționare din software-ul încorporat în aparatul de cafea”, a mai explicat acesta.

Iar dacă vă întrebați cum s-a aflat acest lucru, ei bine, în 2021, firma a desoperit mai multe dispozitive care pot furniza date guvernului chinez, iar printre ele se numărau aspiratoarele robotizate, monitoarele pentru bebeluși, dar și alte dispozitive care conțin microfoane. Firma producătoare însă nu a răspuns niciodată acuzațiilor aduse.