Cafeaua perfectă. Cum trebuie preparată acasă, ca să genereze chimism în jurul tău. Renumitul profesor Vlad Ciurea a dat toate detaliile

15 iul. 2022
Cafeaua perfectă. Cum trebuie preparată acasă, ca să genereze chimism în jurul tău. Renumitul profesor Vlad Ciurea a dat toate detaliile
Sursă Foto: Freepik

Cafeaua reprezintă una dintre băuturile cele mai dorite de către oameni dis de dimineață. Pe lângă faptul că este extrem de delicioasă, ea are și beneficii asupra organismului. Pentru ca acesta să fie perfectă, profesorul doctor Vlad Ciurea a venit cu rețeta.

Profesorul doctor Vlad Ciurea a explicat, la Antena 3, această băutură aduce multe beneficii organismului. Concret, cafeaua stimulează chimismul, ce care duce la funcționarea celulelor nervoase.

Din acest considerent, spune medicul, nu trebuie să facem cafeaua prea tare pentru că atunci inima începe să bată mai tare.

„Este dovedit. Sunt anumiți neurotransmițători între celulele nervoase și ele funcționează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare, că atunci tremuri, transpiri, bate inima mai tare”, spune profesorul doctor Vlad Ciurea.

Medicul a mai povestit că această băutură trebuie să fie una care ne face plăcere să o bem, ea fiind oricum printre preferințele românilor.

„Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere”, mai spune Vlad Ciurea.

Cafeaua nu trebuie să fie tare

Medicul a mai spus că nu este adeptul consumului în exces a cafelei, el bând doar două cești pe zi – una dimineață și una după amiază. Vlad Ciurea a mai spus că preferă să nu mănânce la prânz deoarece i se face somn.

„Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc”, mai spune acesta.

Totodată, Vlad Ciurea a mai precizat că nu este deloc de acord cu cafeaua tare, aceasta afectând grav organismul.

„Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc”, mai spune neurochirurgul Vlad Ciurea.