Exprimarea acestor viziuni ar putea avea, de asemenea, un impact psihologic serios pentru persoanele care primesc comentarii discriminatorii legate de vârstă, fie pozitive, fie negative, cu repercusiuni asupra sănătății lor fizice. Percepțiile noastre asupra îmbătrânirii ar putea influența, de asemenea, modul în care îmbătrânim și noi.
Comparativ cu bărbații, mai multe femei credeau că arată mai tinere decât altele, dar ele, de asemenea, au tendința de a petrece mai mult timp și bani decât bărbații încercând să arate mai tinere.
Investirea timpului prețios și a banilor câștigați cu greu pentru a arăta tineri, așa cum au făcut o treime dintre participanți, nu au eliminat întotdeauna comentariile negative sau stereotipurile legate de îmbătrânire pentru niciun sex, ceea ce demonstrează teoria potrivit căreia suntem atât de bătrâni sau tineri precum ne văd cei din jurul nostru, nu așa cum ne vedem noi în oglindă.
Studiul care îți explică ce vârstă ai
Acest lucru rezultă dintr-un nou studiu realizat de cercetătoarea în domeniul sănătății de la Universitatea din Oklahoma, Julie Ober Allen, și colegii săi, care au analizat date de la 2.006 de adulți din SUA cu vârste cuprinse între 50 și 80 de ani dintr-un sondaj național despre îmbătrânirea sănătoasă din 2019.
Participanții au fost chestionați cu privire la cât de tânăr sau bătrân cred ei că arată în raport cu colegii lor și dacă au experimentat vreo discriminare legată de vârstă sub formă de complimente sau dimpotrivă.