Cât de calitative sunt de fapt hainele vândute de LIDL în magazinele din România și de unde provin acestea. Abia acum s-a aflat adevărul

25 mart. 2023
Cât de calitative sunt de fapt hainele vândute de LIDL în magazinele din România și de unde provin acestea. Abia acum s-a aflat adevărul

LIDL, retailerul german cu prețuri destul de mici, prezent și în România, nu vinde numai produse alimentare. De cele mai multe ori, în magazine clienții pot găsi și un raion cu produse vestimentare.

LIDL vinde și obiecte vestimentare, la prețuri destul de mici în comparație cu altele, însă cât de calitative sunt acestea? Uneori, lucrurile ieftine nu sunt neapărat bune, iar asta se aplică la orice – de la haine, până la mâncare sau produse de înfrumusețare.

Pe site-ul oficial al magazinul LIDL România există o rubrică în care sunt oferite câteva detalii despre produsele vestimentare vândute de retailer-ul german. Acesta spune că hainele pe care le are la vânzare sunt testate.

”Colecția de haine de la LIDL este testată pentru a rămâne alături de tine după fiecare provocare zilnică. Rezistența, textura, culoarea și detaliile fiecărui articol au fost testate pentru ca tu să fii sigur că merită un loc în dulapul tău pentru mult timp”, spune LIDL România.

Hainele vândute de LIDL sunt verificate

Pe site se mai arată că ”standardul OEKO-TEX® 100 este cea mai cunoscută certificare independentă din lume pentru toate tipurile de produse textile și din piele care au fost testate pentru substanțe nocive – de la fire și țesături până la articolul gata de utilizare. Eticheta confirmă că un produs textil sau din piele a fost testat pentru mai mult de 300 de substanțe nocive”.

Termenul „etichetă OEKO-TEX” vă este probabil familiar, deoarece este des întâlnit pe produse precum hainele, lenjeria de pat și prosoapele. Această etichetă indică faptul că produsele ecologice, verificate de o terță parte, sunt din ce în ce mai disponibile pentru consumatori.

Pe scurt, certificarea OEKO-TEX constă într-o serie de validări ale unor terțe părți care asigură că un produs a fost supus unor teste pentru a determina dacă acesta conține substanțe chimice dăunătoare pentru oameni sau pentru mediu. Deși OEKO-TEX nu fabrică niciun produs, examinează cu atenție produsele altor companii, cum ar fi LIDL.