Cătălin Botezatu a fost arestat în Italia. Ce acuzații grave i-au fost aduse celebrului designer: a fost încarcerat într-o închisoare de maximă siguranță

19 aug. 2022
Cătălin Botezatu a fost arestat în Italia. Ce acuzații grave i-au fost aduse celebrului designer: a fost încarcerat într-o închisoare de maximă siguranță
Cătălin Botezatu

Când viața bate filmul. Cam așa ar putea fi rezumată pe scurtă poveste lui Cătălin Botezatu, cel mai popular designer român. Acesta apare mereu cu zâmbetul pe buze și cu o ținută impecabilă, dar de-a lungul anilor a trebuit să depășeacă multe cumpene.

Unul dintre cele mai grele momente din viața sa s-a petrecut în anul 1996. Acesta a fost arestat în Italia și a rămas închis acolo timp de aproape un an de zile. Ajuns la capătul puterilor, el a încercat și să-și pună capăt zilelor, iar asta i-a determinat pe italieni să permită transferul lui la Penitenciarul Rahova, unde l-a avut coleg de celulă pe Miron Cozma.

„Am stat într-o închisoare de maximă siguranţă, cu cei mai mari infractori şi mafioţi ai Italiei. Am stat în celulă cu un mafiot condamnat pe viaţă. Era privilegiat, stătea într-un halat de mătase, fuma trabuc, vorbea la telefon. Îmi povestea în fiecare seară despre crimele pe care le-a făcut, cu o nonşalanţă extraordinară. Jur că ceea ce am văzut acolo este la fel cu ceea ce vezi într-un film de acel gen”, povestea Cătălin Botezatu într-un interviu mai vechi.

Designerul a fost arestat la Cremona, după ce a fost acuzat în Romania de bancrută frauduloasă. El a luat de la bancă un credit de 350.000 de dolari, bani pe care nu i-a restituit. Iar asta i-a adus mai târziu condamnarea.

Cătălin Botezatu a vrut să se sinucidă

„M-a durut când am fost închis, nu puteam să mă apăr. Am vrut să-mi demonstrez nevinovăţia. În noaptea de Crăciun am stat în arest preventiv. Se auzeau urlete, ţipete. A fost foarte greu, am pierdut tot. Acela a fost momentul în care am vrut să mă sinucid. Simţeam că nu mai văd calea de scăpare, a fost groaznic. Ştiam că am pierdut mult, mă gândeam dacă am şansa să ies să mă apăr. Dar eu am luptat şi am demonstrat că pot să fac mai mult decât făcusem la momentul respectiv”, a mai spus Cătălin Botezatu.

Acesta a spus aproape în fiecare interviu pe care l-a acordat că se simte singur chiar și atunci când este înconjurat de prieteni. Și că viața lui nu este deloc perfectă, deși oamenii au această impresie. În realitate, sunt multe gânduri și trăiri care îl macină.

„Oamenii cred că sunt un om bogat, fericit, că nu duc lipsă de nimic, dar nu este deloc aşa. E foarte greu să accepţi că ai tot ceea ce îşi poate dori un om, dar eşti singur. Mă simt singur. Chiar şi când petrec timp cu prietenii mei mă simt singur, pentru că ei au familiile lor. Ne adunăm la o masă, dar la final fiecare merge pe drumul lui alături de copii, de familie”, a mai povestit designerul, care colaborează cu Kanal D pe mai multe proiecte în acest moment.