Ce pensie enormă încasează lunar Ion Țiriac de la statul român? Puțini știu că acesta a fost colonet. Detalii neștiute ies la lumină

de:
01 apr. 2023
Ce pensie enormă încasează lunar Ion Țiriac de la statul român? Puțini știu că acesta a fost colonet. Detalii neștiute ies la lumină

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oamenii din România. Dincolo de banii pe care îi face din afaceri însă, aflați că miliardarul încasează și o pensie de la statul român.

Cum este posibil acest lucru? Foarte simplu. Ion Țiriac a deținut o funcție importantă în trecut și nu, nu vorbim despre cea sportivă. Drept urmare, acesta încasează în prezent o pensie specială.

Pentru cei care nu știu, Ion Țiriac are grad de colonel. Drept urmare, acesta încasează o pensie specială lunară de 12.000 de lei de la statul român.

Aceste lucruri au fost făcute publice de către Mihai Rusu, fost jucător de tenis și candidat la președinția Federației Române de Tenis.

Practic, banii vin de la Ministerul de Interne, iar la un moment dat, inclusiv miliardarul a recunoscut că primește banii. Deși nu a fost la serviciu nici măcar o secundă, funcția deținută iată că îi aduce lunar în conturi un venit la care unii doar visează.

Ion Țiriac, pensie de aproape 2.500 de euro de la statul român

„E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa”, a spus Rusu, scrie Antena Sport.

Și totuși Ion Țiriac riscă să piardă o parte din această sumă. Dacă vă amintiți, România se află în pline negocieri cu Comisia Europeană privind modificarea modului de calcul al pensiilor speciale.

Astfel se discută impozitarea acestora. Printre alte se dorește ca pensia să nu fie mai mare decât ultimul salariu încasat. Nu este clar ce sume încasa atunci miliardarul, cert este că acesta ar putea să primească mai puțini bani. Iar în aceeași situație sunt și alți beneficiari ai pensiilor speciale.