Cea mai bună rețetă pentru mici. Pasta iese delicioasa. Ingredientul care îi dă un gust divin

de:
31 mart. 2023
Cea mai bună rețetă pentru mici. Pasta iese delicioasa. Ingredientul care îi dă un gust divin
Sursă Foto: Idei de Rețete, YouTube

Micii sunt probabil cel mai îndrăgit preparat românesc. În general românii aleg să cumpere pasta de mici direct din magazine. Totuși, rețeta poate fi încercată și acasă și nu e deloc complicată.

Pasta de mici are un gust aromat, dar și o textură aparte. Deși pare greu de crezut, rețeta nu e deloc greu de realizat. În primul rând ai nevoie de o mașină de tocat carne.

De asemenea ai grijă ca orice carne folosești să fie una proaspătă. În general, acesta trebuie să fie ori de vită ori de oaie, în funcție de preferințe. Prima oară se fierb oasele de vacă cu măduvă, până când se obține o zeamă care va scădea.

De cealaltă parte, carnea tocată prin mașină trebuie frământată, iar peste ea se adaugă zeamă de lămâie alături de puțin bicarbonat de sodiu.

Compoziția obținută se încorporează treptat în zeama de oase, însă doar jumătate din cantitate. Apoi se adaugă și restul condimentelor însă fără usturoi. Pasta de mici durează, așa că nu o vei putea consuma în aceeași zi.

Ingredientul secret în rețeta pentru pasta de mici

După ce am amestecat bine compoziția, vasul îl care se află la rece se lasă peste noapte la frigider. După ce au trecut cel puțin 16 ore, în vas se adaugă și restul de zeamă de oase rămasă.

Usturoiul va fi făcut mujdei, iar apoi se trece printr-o sită și se adaugă în compoziție. Frământăm totul bine și lăsăm iar pentru încă o noapte la rece. De abia acum rețeta este gata.

A doua zi, când vrem să preparăm micii, scoatem compoziția și o lăsăm la temperatura camera ceva minute. Rulăm apoi micii, îi ungem cu ulei pe toate părțile și îi lăsăm la odihnit măcar o oră. Grătarul sau tigaia se încing și ele bine, iar mai apoi punem micii proaspăt făcuți să se rumenească.