Vine weekend-ul, iar cei care au poftă să mănânce ceva dulce și foarte bun, preparat acasă într-un timp scurt pot opta pentru clătite. Iar dacă vor să gătească cele mai bune clătite din lume, atunci ar fi indicat să urmeze rețeta lui chef Florin Dumitrescu, care a decis să-și facă public marele secret.
Celebrul bucătar folosește un ingredient cheie care face clătitele mai pufoase și mai delicioase: BEREA. Da, este adevărat, pe lângă apă minerală și lapte, el adaugă și bere.
Când vine vorba despre mod de preparare, lucrurile sunt extrem de simple. Făina, ouăle, zahărul, dar și sarea se amestecă alături de lapte și apă minerală până când se obține un amestec omogen.
La final se adaugă berea, dar și câteva picături de ulei. Berea va face clătitele mult mai pufoase, așa că sunt șanse foarte mici să avem un desert uscat.
Mai departe, pentru umplutură prăjim nucile în tigaie, fără ulei, le lăsăm apoi la răcit, iar după ce s-au răcorit le amestecăm cu mierea.
Umplutura va fi pusă în fiecare clătită, care mai apoi trebuie răsucită, sau împachetată în diferite forme, după preferințe. Gustul final de va surprinde cu siguranță, spune chef Florin Dumitrescu.