Cea mai bună zacuscă cu ciuperci din lume! Rețeta pe care trebuie să o încerci în această iarnă

de:
04 dec. 2020
Cea mai bună zacuscă cu ciuperci din lume! Rețeta pe care trebuie să o încerci în această iarnă

Dacă nu ai finalizat toate proviziile pentru următoarele luni, trebuie neapărat să încerci și această rețetă pentru zacusca de ciuperci. Este extrem de delicioasă și cu siguranță o vei mai prepara și a doua oară.

Zacusca este ideală la orice masă. Conține foarte multe legume și are multiple beneficii pentru organismul nostru. Iată cum prepari cea mai delicioasă zacuscă cu ciuperci din lume.

De ce ai nevoie

  • 30 gogoşari roşii
  • 20 ardei graşi
  • 1-2 ardei iuţi
  • 12 cepe
  • 1 litru ulei
  • 1 litru bulion
  • 3 kg ciuperci proaspete
  • 3 linguri sare

Cum o prepari 

Primul pas pentru o rețetă reușită este pregătirea legumelor. Toate legumele se dau prin maşina de tocat şi se pun în vase separate, mai puţin gogoşarii care se pun într-o strecurătoare aşezată într-un un bol, pentru a colecta sucul.

Ciupercile se pun într-o oală, se acoperă cu apă şi se dau în câteva clocote, apoi se scurg, se trec sub jet de apă să se cureţe bine şi se taie bucăţi mari. Următorul pas este pregătirea ciupercilor. Acestea se pun la călit într-o oală cu ulei, până se evaporă apa. Se aşază apoi într-o strecurătoare să se scurgă grasimea şi se dau prin maşina de tocat.

Apoi, într-o oală mare se încinge uleiul şi se adaugă ceapa şi sarea, care se țin pe foc 10 minute până se înmoaie. Peste ceapa călită, se adaugă ardeii graşi, ardeii iuţi şi gogoşarii, până când aceştia se înmoaie foarte bine.

Zacusca de ciuperci, răcită sub pătură 

Mare atenție. În tot acest timp, flacăra aragazului trebuie menţinută mică, iar compoziția trebuie amestecată mereu. Zacusca va fi gata atunci când începe să se adune uleiul deaupra, în circa 50 de minute.

Se adaugă apoi în oală sucul de la gogoşari şi bulionul, după ce au fost fierte în prealabil, pentru a nu se opri din fierbere zacusca și se mai lasă 10 minute la clocotit. La final se adaugă ciupercile şi se mai fierbe 20 de minute, timp în care se amestecă continuu.

Borcanele trebuie neapărat sterilizate la cuptor timp de 20 de minute, iar odată ce timpul a trecut, în momentul în care ele sunt fierbinți se toarnă și zacusca, care se presează bine pentru a nu rămâne goluri. Se înfiletează apoi bine capacele și totul se lasă la răcit sub o pătură peste noapte.