Cea mai delicioasă musaca de post. Rețeta care se prepară în câteva minute. E mai bună decât cea originală

de:
08 dec. 2020
Cea mai delicioasă musaca de post. Rețeta care se prepară în câteva minute. E mai bună decât cea originală

Intrăm în perioada sărbătorilor de iarnă, iar dacă ții post și nu te poți abține de la o felie de musaka, trebuie neapărat să prepari această rețetă în bucătăria ta. Musacaua de post poate fi delicioasă și atunci când nu conține carne.

Pentru a prepara această rețetă, asigură-te că a pe masa de bucătărie câteva legume proaspete și ingredientele de bază. În doar o oră, vei obține o mâncare sănătoasă și mult mai deliciosă decât te aștepți.

De ce ai nevoie 

  • 3 vinete
  • 5 cartofi medii
  • 2-3 dovlecei
  • 4 ardei
  • 6 roşii
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • o căpăţână usturoi
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • o legătură pătrunjel
  • 2-3 frunze busuioc
  • 1-2 linguri pesmet
  • 30 margarină

Cum o prepari

Este foarte simplu să prepari musacaua de post cu vinete și cartofi. Primul pas este pregătirea legumelor. Cartofii se spală și se pun la fiert cu tot cu coajă, în apă cu sare. Imediat după ce s-au fiert se scot din apă și se lasă la răcit. Odată răciți, se începe curăjarea cojii.

Vinetele se spală și ele și se curăță, iar același lucru este valabil și în cazul dovleceilor, care se taie rondele și se călesc în puțin ulei pentru a se înmuia. Se lasă puțin la scurs într-o sită.

Musaca de post, rețetă cu vinete și cartofi, pe care mulți o găsesc mai gustoasă decât varianta cu carne. Dacă nu știi ce să mai gătești în post, îți venim în ajutor cu rețeta asta simplă, rapidă și foarte gustoasă.

După ce ai finalizat acești pași, taie separat rondele de roșii și cartofi fierți și curăță între timp și usturoiul. Și ardei se curăță de sâmbăuri și se taie și iei tot rondele, la fel ca în cazul roșiilor.

Odată ce legumele sunt pregătite, urmează caocerea. Se tapează o tavă cu margarină și pespet și se aranjează legumele în funcție de preferința fiecăruia. Ele se pot intercala, sau suprapune. Întreaga compoziție se bagă la cuptor până se rumenește.

Se servește alături de pătrunje, sau busuioc verde, în funcție de pofte.