CEC Bank preia clienții de la Banca Transilvania? Anunț pentru toți cei cu conturi în bancă. Este mișcarea momentului pe piața bancară

de:
19 apr. 2023
CEC Bank preia clienții de la Banca Transilvania? Anunț pentru toți cei cu conturi în bancă. Este mișcarea momentului pe piața bancară

CEC Bank face mișcarea momentului și distruge concurența. Nici măcar Banca Transilvania ori altă mare instituție bancară din România nu va avea de acum vreo șansă.

Ce s-a întâmplat, de fapt? CEC Bank a primit o oportunitate importantă de care de altfel a și profitat din plin, după cum notează cei de la Ziarul Financiar.

Sursa citată arată că Nuclearelectrica a decis să depună nu mai puțin de 108 milioane de lei la CEC Bank. Evident, acest lucru aduce beneficii de ambele părți.

Conform celor de la Ziarul Financiar, decizia a fost luată chiar la finalul lunii aprilie. Astfel, vineri, producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica şi-a anunţat acţionarii că a constituit un depozit în valoare de 107,6 mil. lei la CEC Bank.

Data de maturitate este 21 iunie 2023, iar rata procentuală a dobânzii este de 6,7% pe an. Și ce este cel mai interesant este că cei de la Nuclearelectrica mai au și alte depozite. Este vorba despre patru depozite la banca de stat, iar aici dobânzile sunt și mai mari.

Lovitura dată de CEC Bank

Vorbim despre procente cuprinse între 6,75% şi 8,65%.  Mai departe, valoarea totală ajunge la 793,45 mil. lei, sumă ce depăşeşte 5% din valoarea activelor nete ale Nuclearelectrica, precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale.

ZF amintește faptul că anul acesta, acțiunile SNN s-au apreciat cu 6%, pe fondul unor tranzacţii de 104 milioane de lei, conform BVB. La rândul său, indicele BET a înregistrat o creștere de 3,9%, iar BET-NG, care de altfel include companiile de pe piaţa reglementată a BVB ce au obiectul de activitate energia şi utilităţile aferente, a urcat cu 7,3%.

Având în vedere că Nuclearelectrica a ales CEC Bank, acest lucru reprezintă o lovitură destul de puternică pentru alte bănci din România precum Raiffeisen Bank ori Banca Transilvania. În special pentru faptul că sumele nu sunt deloc de neglijat.