CEC Bank va prelua toți clienții de la Banca Transilvania?! Ce nu li s-a spus celor care au conturi aici. Informație de maximă importanță

de:
20 apr. 2023
CEC Bank va prelua toți clienții de la Banca Transilvania?! Ce nu li s-a spus celor care au conturi aici. Informație de maximă importanță

Banca Transilvania dă marea lovitură în fața CEC Bank. Cele două bănci, considerate de altfel cele mai mari din România ascund informații importante. 

Fiecare român are dreptul de a alege unde vrea să își păstreze banii, dar și unde vrea să investească. Te-ai gândit însă vreodată care este cea mai puternică bancă din România în funcție de active? Lucrurile nu s-au schimbat prea mult în ultimii doi ani de zile.

Banca Transilvania este cea mai puternică bancă din România. Activele ei aveau o valoarea de 134 de miliarde de lei la finele anului 2022. Asta înseamnă o creștere de 7% față de 2021.

De cealaltă parte, CEC Bank, o altă bancă de care mulți români sunt intersați nu se află nici măcar în top 5. Pe locul doi avem BCR, care înainte de scandalul Schengen avea active de 97,8 miliarde de lei.

Următorul loc este ocupat de cei de la BRD cu active de 71,5 miliarde lei. Și totuși unde e CEC Bank? Datele oferite publicității arată că această bancă ocupă de abia locul șase în topul celor mai puternice instituții bancare din România.

CEC Bank primește o lovitură puternică de la Banca Transilvania

Spre deosebire de Banca Transilvania, unde vorbim de peste 100 de miliarde de lei active, iată că CEC Bank se poate lăuda cu doar 61,8 miliarde active. Interesant este că în 2022, banca a avut o creștere procentuală de 22%.

Astfel, nu ar fi exclus ca anul acesta să vedem o ascensiune și mai interesantă. Până atunci însă, Banca Transilvani e lider detașat. Totuși trebuie spus că în total, mai toate băncile au reușit să își majoreze activele în anul în care a debutat și războiul din Ucraina.

Iar cele mai mari creșteri au fost înregistrare de CEC Bank și Exim Bank. De cealaltă parte, cele mai mici creșteri au fost înregistrate la Raiffeisen Bank și ING Bank.