Cel mai bun ceai pentru digestie și stres. Mulți nu știu ce minuni face în organism. Cum îl prepari corect

de:
24 feb. 2021
Cel mai bun ceai pentru digestie și stres. Mulți nu știu ce minuni face în organism. Cum îl prepari corect
Ceaiurile trebuie consumate cu moderație

Dacă vrei să încerci un remediu natural pentru stimularea digestiei, acest tip de ceai este tot ce ai nevoie. Este bogat în antioxidanți,vitamine și ar eun efect puternic asupra a sistemului gastro-intestinal.

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre ceaiul cu frunze de dafin. El este bogat în vitamina A, C, B, conține fier, potasiu, dar și alte vitamine esențiale pentru un organism sănătos și pentur un proces de digestie normal. 

Frunza de dafin te scapă de stres

În cazul în care nu știai până acum, frunza de dafin este o sursă bogată de antioxidanți, vitamina A, C, B6, fier, potasiu și multe altele și are un efect puternic asupra sistemului gastro-intestinal, potrivit doctorulzilei.ro.

De asemenea, toți compușii săi au un rol esențial în digestie, calmează sindromul intestinului iritabil și promovează sănătatea intestinală generală. 

Dacă treci printr-o perioadă stresantă, tot ceaiul de frunze de dafin este cea mai bună soluție. Ține sub control hormonii de stres și este eficient pentru o stare de relaxarea naturală. 

Persoanele care țin diete sau care vor să scape de kilogramele acumulate trebuie să apeleze și ele la acest ceai. El accelerează metabolismul și susține pierderea în greutate. 

De ce ai nevoie 

Dacă beneficiile sale te-au convins, acum trebuie să înveți și cum să îl prepari. Vei avea nevoie de câteva ingrediente pentru a prepara ceaiul de frunze de dafin, dar și pentru a obține un gust deosebit. Ingredientele necesare pentru prepararea ceaiului sunt următoarele: 

  • 1 frunză de dafin mare sau 2 frunze mici
  • 1 băț de scorțișoară sau jumătate de linguriță praf de scorțișoară
  • 1,5-2 căni de apă
  • lămâie și miere (opțional).

Cum îl poți prepara corect

Pentru a prepara ceaiul în condiții optime, trebuie să urmeză fiecare pas în parte. Frunza de dafin și scorțișoara se fierb timp de 5-6 minute. Se oprește apoi flacăra, iar amestecul se lasă la infuzat timpde 3-4 minute.

După ce am bifat și infuzarea, strecurăm într-o cană și adugăm lămâie și miere după gust. Cei care țin dietă ar trebui să evite mierea. Ceaiul se bea dimineața sau seara, în funcție de preferințe. Nu vei fi dezamăgit de efectele sale asupra organismului.