Cel mai bun remediu natural pentru digestie și pancreas: Evită complicațiile respectând câțiva pași simpli

28 oct. 2020
Cel mai bun remediu natural pentru digestie și pancreas: Evită complicațiile respectând câțiva pași simpli

Pancreasul este un organ vital pentru sănătate, de buna funcționare a acestuia depinzând procesul de digestie, precum și producția de enzime.

Când se acumulează toxine în pancreas sau când pur si simplu acesta nu mai funcționează în parametri normali, apar tot felul de probleme de sănătate printre care dezechilibrele hormonale, diabetul zaharat, pancreatita acută sau cronică, insuficiență pancreatică sau cancerul de pancreas.

Pentru a evita aceste pericole și a rămâne cât mai mult timp sănătos, pancreasul are nevoie de detoxifiere. Medicii recomandă însă ca înaintea acestei detoxifieri să fie făcută și o detoxifiere a ficatului.

Pentru a menține sănătatea pancreasului, dieta echilibrată joacă un rol esențial.

Ar fi bine să renunți astfel la fumat, la alcool și la alimentele procesate și grase. De asemenea, stresul sau alte probleme de natură emoțională pot îmbolnăvi pancreasul.

Cel mai bun remediu natural pentru pancreas: Evită complicațiile respectând câțiva pași simpli

Cele mai bune sfaturi pentru un pancreas sănătos:

„Evita excesul de proteine. Mai exact, evita proteinele din surse animale.

Asigura in dieta ta aportul necesar de broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles – acestea fiind legume recunoscute pentru proprietatile lor antitumroale si anticanceroase.

Ai grija ca nivelul glucozei sa nu fluctueze, sa fie stabil. Sunt alimente care contin carbohidrati ce pot afecta nivelul zaharului in sange. Sunt studii care sustin ca anumite alimente care contin multi carbohidrati are putea sa faciliteze dezvoltarea cancerului de pancreas, dar inca mai sunt necesare cercetari.

Limiteaza consumul de carne rosie.

Ai grija sa ai suficienta vitamina D in organism.

Diminueaza aportul de grasimi animale. Sunt studii care spun ca un consum de grasimi animale este asociat cu un risc crescut de cancer pancreatic.
Alimentele bogate in vitamina C si E ajuta la detoxifiere pancreasului.

Practic aceste doua vitamine stimuleaza sistemul imunitar. Consuma cat mai multe legume de culoare verde, ardei grasi, broccoli, spanac, dar si fructe precum sunt portocalele, grapefruitul,” notează floaredetei.ro.

Mai mult decât atât, pentru a susține sănătatea pancreasului, vă puteți face un obicei din consumarea ceaiului de ghimbir și a ceaiului verde.