Cine este Nicolae Ciucă. Ce studii și ce avere are viitorul premier al României

de:
21 oct. 2021
Cine este Nicolae Ciucă. Ce studii și ce avere are viitorul premier al României

După nenumărate negocieri și contraziceri, surse politice au confirmat că președintele Klaus Iohannis îl va desemna pe Nicolae Ciucă, ministrul demis al Apărării, pentru funcția de premier.

Ce știm însă despre noul premier? Nicole Ionel Ciucă are 54 de ani și este un militar de carieră. El a fost prezent la numeroase misiuni militare atât în Irak, Afganistan cât și în Bosnia.

Nicolae Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar în perioada 2001-2004, a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan și Antica Babilonia, Irak.

Ce studii are Nicolae Ciucă

Ce studii are acesta? Ei bine, premierul propus de Klaus Iohannis a terminat Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985, iar ulterior, în 1988 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu.

El a fost comandant de pluton de lansare, apoi comandant de pluton de cercetare și instrucție, pentru ca în 1993 să ajungă ofițer de stat major în biroul operații.

Anul 2003 a fost anul în care Nicolae Ciucă a obținut titlul de doctor în științe militare, iar pe 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă. Referitor la decorațiunile primite, în toată cariera sa, Nicolae Ciucă a fost distins cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

Ce avere are Nicolae Ciucă

La capitolul avere, Nicolae Ciucă se poate lăuda cu niște venituri imense. Conform declarației sale de avere, premierul propus de Klaus Iohannis deține două terenuri intravilane, cu o suprafață totală de 3.600 de mp.

Mai mult de atât, el mai deține și o casă de 232 de mp, dar și două mașini. Are și depozite la bănci de 198 de mii de lei, dar și credite în valoare de 230 de mii de lei.

Dacă vă întrebați ce salariu are Nicolae Ciucă de la MApN, ei bine, anual, el încasează nu mai puțin de 168.613 lei și asta nu este tot! Viitorul premier are și o pensie de serviciu de 215.880 lei.