Condimentul incredibil care ajută vederea. Cercetătorii au descoperit că îmbunătățește simțul văzului și chiar împiedică orbirea

24 nov. 2020
Condimentul incredibil care ajută vederea. Cercetătorii au descoperit că îmbunătățește simțul văzului și chiar împiedică orbirea
Photo by Tijana Drndarski on Unsplash

Dacă ai probleme cu vederea, atunci acest articol este pentru tine. Cercetătorii din domeniul alimentar au descoperit beneficii incredibile ale unui condiment. Nu doar că îmbunătățește simțul văzului, dar chiar împiedică orbirea.

Șofranul, căci despre el este vorba, ar trebui să fie nelipsit din orice casă, susțin cercetătorii australieni. Mai multe teste realizate în cadrul Universității Sydney arată că acest condiment poate preveni degenerarea maculară (cea mai comună cauză a orbirii) și e capabil chiar să o facă să dea înapoi, menționează Daily Mail.

O serie de teste au fost realizate pe mai mulți voluntari italieni cu degenerare maculară. Timp de 3 luni, aceștia au primit zi de zi câte o pastilă cu șofran, iar vederea li s-a îmbunătățit considerabil.

La capătul experimentului, cei mai mulți dintre voluntari au fost capabili să citească încă două linii de cifre și numere, ilizibile până atunci pentru ei.

Din nefericire însă, odată oprit tratamentul dispar și efectele pozitive ale acestuia.

Șofranul: afrodisiac și anticangerigen

Dacă beneficiile șofranului pentru vedere au fost descoperite recent, calitățile acestuia afrodisiace și anticancerigene se cunosc de multă vreme. Medicina tradițională folosește de asemenea șofranul pentru tratarea depresiilor ușoare .