Cum a ajuns de fapt Ion Țiriac miliardar. Care a fost prima afacere a celebrului tenismen. Este de necrezut

de:
22 sept. 2022
Cum a ajuns de fapt Ion Țiriac miliardar. Care a fost prima afacere a celebrului tenismen. Este de necrezut
Ion Țiriac

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România, însă la fel ca orice alt român și el a avut un început. Averea pe care și-a construit-o de-a lungul anilor a pornit de la o activitate total neașteptată.

Omul de afaceri a mărturisit recent că nu a fost mereu o persoană bogată, însă nevoia de bani l-a făcut să își dorească mai mult, ajungând în punctul în care este acum.

Prima afacere a lui Ion Țiriac

Deși pare greu de crezut, prima afacere a lui Ion Țiriac a fost comerțul cu diferite obiecte. Miliardarul mărturisește că aducea din Rusia mai multe ceasuri și le vindea la prețuri mai mari, făcând profit.

El povestește că în acei ani lucrurile nu erau ca acum, iar creativitatea l-a ajutat să inventeze tot felul de idei pentru a produce bani și pentru a-și asigura un trai decent.

”M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri.

Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe.”, a spus Ion Ţiriac.

Ion Țiriac a făcut profit și în pandemie

Dacă unele firme și mari companii au fost grav afectate de pandemie, Ion Țiriac a trecut cu brio testul crizei economice, însă cu câteva pierderi. Are afaceri în domeniul imobiliar, dar și în domeniul auto, deci veniturile sale sunt constate.

Afaceristul mărturisește că a pierdut mulți bani doar din premii, în schimb, celalte sectoare nu au fost deloc afectate, în special cel auto.

”Eu, personal, am pierdut foarte mulţi bani. Sportul şi în special turneul de tenis de anul trecut pe care nu l-am jucat, la Madrid, dar trebuie să-l joc în mai, e undeva la 40 miliane euro cost. Jucătorii de tenis au sindicatele lor, vor mai multe premii.

Am ajuns ca în 2022-2023 să avem 20 de milioane premii la un turneu care nu e Grand Slam. Deci acolo pierzi bani. În rest, ce e un paradox, în România, anul trecut s-au vândut mai multe maşini ca în 2019.”, a transmis Ion Țiriac.