Cum poți lua credit de la CEC Bank, Banca Transilvania sau ING Bank fără să plătești dobânda? Oferta este foarte bună. Ce trebuie să faceți

de:
08 mai 2023
Cum poți lua credit de la CEC Bank, Banca Transilvania sau ING Bank fără să plătești dobânda? Oferta este foarte bună. Ce trebuie să faceți

Fie că vrei un credit la CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, ori altă bancă din România, ar fi bine să știi despre posibilitatea de a accesa credite cu dobândă achitată integral de stat.

Aici există o rată lunară cu mult mai mică, spre deosebire de alte credite. Cum e posibil acest lucru? Statul român le dă tinerilor bani pentru studii universitare.

Astfel, orice student poate să facă un împrumut de 10.000 de euro pentru plata facultății, dar și pentru a-și asigura chiria și taxa pentru studii, dar și alte cheltuieli.

Și familiile tinere pot să primească bani de la stat pentru nuntă și din nou ratele sunt mult mai mici, iar dobânda o plătește statul. Este vorba despre programele Student Invest și Family Stars.

În primul program, un student poate să primească un credit de nevoi personale pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.

La ce bănci poate fi solicitat creditul

Aceste sume pot fi utilizate pe baza documentelor justificative prezentate la decontare sau cu plata directă a furnizorului pe baza documentelor justificative. De cealaltă parte, Family Start este un alt credit de nevoie personale, pentru care dobânda este suportată de stat.

Acest credit poate fi accesat pentru evenimente importante cum ar fi, nunta, creșterea copiilor, ori achitarea avansului pentru o mașină de familie.

„Dacă nu este salariat, angajat sau nu are nicio sursă de venit, studentul poate veni la bancă cu orice codebitor doreşte, fie că este o rudă, fie că este un prieten„, explică George Ciubotariu, Ministerul Familiei.

Cât despre familiile tinere, acestea pot accesa o sumă de 75.000 de lei, rata lunară ajungând la 700 de lei lunar. „Cel puțin unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate. Și trebuie să vină cu acele propuneri de cheltuieli pe care le vor face din aceste credite. Sunt programe neacoperite de alte produse bancare”, a precizat Andreea Surcel, Fondul Român de Garantare.