Cum se prepară corect cafeaua de dimineață! Trucul secret care o face mult mai aromată. Gustul devine divin

de:
26 aug. 2022
Cum se prepară corect cafeaua de dimineață! Trucul secret care o face mult mai aromată. Gustul devine divin

Cu toții ne dorim o cafea fierbinte dimineața, iar cu cât este mai aromată, cu atât e mai bine. Nu trebuie să mergi la un local pentru a te bucura de o cafea delicioasă, căci sunt trucuri simple pe acre le poți utiliza și acasă.

Cafeaua de dimineață se prepară cât se poate de ușor. Se pune în ibric alături de o cantitate de apă suficientă, însă sunt câteva reguli de care trebuie să ținem cont dacă vrem să ne bucurăm cu adevărat de o aromă aparte.

În primul rând, cafeaua la ibric trebuie să fie foarte fin măcinată. De asemenea, aceasta nu se adaugă de la început, ci de abia în momentul în care apa ajunge în punctul de fierbere.

Recomandat ar fi ca apa să fie fiartă timp de aproximativ 3-4 minute înainte de a se adăuga cafeaua, dar și zahărul. Mare atenție însă căci cafeaua nu trebuie să fiarbă, ci doar se lasă la infuzat.

Cât trebuie să stea, de fapt, cafeaua la infuzat

Cum facem asta? În momentul în care vedem că apa fierbe, se ia ibricul de pe foc și se lasă două minute deoparte. Se adaugă apoi cafeaua, dar și zahărul, după preferințe și se mai lasă să stea alte două minute.

De abia apoi, cafeaua se poate turna într-o cană și poate fi savurată. Mare atenție însă dacă preferați să beți cafeaua cu puțin lapte. Specialiștii nu recomandă ca acesta să fie rece, pentru că va strica gustul cafelei.

Fie optăm pentru un lapte călduț, fie pentru un lapte la temperatura camerei. În acest mod cafeaua nu își pierde nici din arome, nici din proprietăți și nici nu se va răci prea brusc.