Decizia uluitoare a ITF după ce Simona Halep a cerut public să fie judecată mai repede. Nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie așa ceva

28 apr. 2023
Decizia uluitoare a ITF după ce Simona Halep a cerut public să fie judecată mai repede. Nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie așa ceva
Sursa foto: Eurosport

Sunt șapte luni de când Simona Halep este suspendată pentru dopaj. Aceasta și-a susținut nevinovăția tot timpul și avocații au asigurat-o că se va întoarce rapid pe teren. Doar că veștile sunt din ce în ce mai proaste pentru românce. Procesul ei se amână de la o lună la alta, iar așteptarea a măcinat-o complet.

Simona Halep spera că va putea juca la Roland Garros, mai ales că urma să fie audiată la finalul lunii aprilie. Acum totul a fost decalat pentru 28 mai. În acest context, fostul lider mondial a ieșit public și a cerut celor de la ITF să facă dreptate, subliniind că nu cere tratament special, ci doar să i se aplice regulile normale. Nimeni nu a mai întâmpinat o asemenea situație până acum.

Jurnaliștii de la The Guardian au cerut o reacție după ce Simona Halep a ieșit public și a criticat modul de acțiune al ITF.

„ITF a spus că nu este în măsură să comenteze criticile lui Halep! De asemenea, ITIA a fost contactată pentru comentarii”, notează cei de la The Guardian.

„Vorbind public pentru prima dată de când a anunțat că a primit suspendarea pentru dopaj, Halep a criticat organismele anti-doping și a spus că audierea din februarie a fost în cele din urmă amânată pentru 24 martie, deoarece ITF a avut nevoie de mai mult timp pentru teste suplimentare, dar și data ulterioară a fost amânată. Audierea lui Halep este acum programată pentru 28 mai, prima zi a Openului Francez”, a mai precizat sursa citată.

Simona Halep este exasperată de tratamentul nedrept

Simona Halep a transmis că Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a respins toate probele. Ea a cerut insistent să fie audiată de o ”instanţă independentă”. Dar mai multe audieri au fost amânate sau anulate de ITF. De asemenea, a fost respinsă o cerere de ridicare a suspendării provizorii.

”Nu am dorit să ies şi să vorbesc deoarece este un lucru foarte delicat. Nu i-am făcut faţă prea bine din cauza emoţiei. Dar simt nevoia să le vorbesc suporterilor, fanilor şi publicului larg, deoarece sunt sigură că vor să ştie de ce durează aşa de mult, simt acest lucru”, a subliniat Halep.

Dacă o nouă audiere ar putea avea loc „pe 28 mai”, Simona Halep şi-a exprimat nerăbdarea: „Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?”, a întrebat ea.

Pe perioada suspendării provizorii, românca nu poate participa la niciun turneu. Cu toate acestea, ea a spus că vrea în continuare să joace şi că se simte „la fel de puternică ca înainte, dacă nu mai puternică”.