Simona Halep, cea mai proastă veste posibilă! Câți ani va primi suspendare. Se retrage din tenis?

26 apr. 2023
Simona Halep, cea mai proastă veste posibilă! Câți ani va primi suspendare. Se retrage din tenis?
Sursa foto: Eurosport

Jucătoarea de tenis Simona Halep se simte extrem de neliniștită pe măsură ce se apropie data la care va fi judecată pentru a rezolva acuzația de dopaj cu substanța Roxadustat.

Audierea va avea loc la Tribunalul de Rezolvare a Problemelor Sportive din Londra, la sfârșitul acestei luni, românca primind vești deosebit de îngrijorătoare din țara sa natală cu doar câteva zile înainte de proces.

Directorul general al Agenţiei Naţionale Antidoping din România a oferit un interviu pentru playtech.ro în care spune ce suspendare va primi sportiva.

O hotărâre privind acuzațiile de dopaj aduse sportivei Simona Halep va fi în sfârșit pronunțată în următoarele săptămâni, după ce autoritățile competente de la Tribunalul de Rezolvare a Problemelor Sportului, cu sediul la Londra, au fost de acord să permită procesarea probelor furnizate de echipa de avocați ai apărării acesteia.

Între timp, vedeta de tenis pare încrezătoare că va fi autorizată să joace la viitorul Open al Franței – care va începe la 28 mai 2023 – și se antrenează deja și își perfecționează abilitățile înainte de turneu. Ion Țiriac, la rândul său, este și mai sigur că sportiva își va dovedi nevinovăția în acest caz.

Simona Halep ar putea fi suspendată pentru o perioadă de patru ani

Gabriela Andreiaşu, însă, nu este de acord cu Ion Țiriac și spune ”vorbim de o substanţă nespecifică, iar regimul sancţiunii, pentru aşa ceva, e de patru ani de suspendare”.

Recent, au apărut informații suplimentare cu privire la abordarea pe care o va avea echipa de avocați care îl reprezintă pe sportivul român. Simona Halep a angajat o firmă de farmacologie și toxicologie de renume, iar potrivit informațiilor, ancheta a stabilit că suplimentele alimentare au fost poluate accidental în timpul procesului de fabricație. Există indicii că a fost identificat lotul defectuos și chiar persoana responsabilă de această eroare.

„Nu am întâlnit cazuri şi nici la nivel mondial, din câte am mai discutat cu colegii, nu am întâlnit cazuri de contaminare a produselor cu acest medicament, cu această substanţă, roxadustat”, a mai declarat Gabriela Andreiaşu.

Gabriela Andreiaşu a mai spus cum acționează Roxadustat-ul și care este motivul pentru care substanța a fost pusă pe lista celor interzise.

”Este o secţiune care face referire la agenţi ce favorizează intoxia, adică scade nivelul de oxigen în organism, ceea ce înseamnă şi forţarea organismului să producă mai multe celule roşii.

Aceste celule roşii duc la o absorbţie mai mare a moleculelor de oxigen şi ca atare apare o rezistenţă mai mare la efort. Substanţa aceasta e una care modifică şi parametrii hematologici ai organismului şi are efect în creşterea performanţei sportive”, a mai declarat Gabriela Andreiaşu.