Dedeman mai dă o lovitură istorică! Decizia luată de patroni, frații Pavăl. De azi este oficial

27 mart. 2023
Dedeman mai dă o lovitură istorică! Decizia luată de patroni, frații Pavăl. De azi este oficial

Dedeman dă o altă lovitură istorică! Frații Dedeman au anunțat ce vor face pe viitor. Ce au făcut cei care au pus bazele imperiului Dedeman?

Potrivit unui anunț depus la Bursa de Valori București, Vrancart Adjud (VNC), producător de carton ondulat la care frații Pavăl din Dedeman dețin 17,2% din acțiuni, intenționează să distribuie dividende de 12 milioane de lei din profitul anului trecut.

Decizia de distribuire a unui dividend brut de 0,01 lei pe acțiune, ceea ce înseamnă un randament de aproximativ 6% pe baza prețului actual de tranzacționare de 0,168 lei pe unitate, va fi prezentată spre aprobare în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de la sfârșitul lunii aprilie. Acest lucru face parte din ordinea de zi propusă de Consiliul de Administrație.

Datele specificate pentru distribuirea dividendelor sunt 13 septembrie, data propusă pentru înregistrare, și 12 septembrie, care este data ex-date. Plata efectivă a dividendelor va avea loc pe 3 octombrie.

În plus, la sfârșitul lunii aprilie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor va vota majorarea capitalului social al societății de la 120,34 milioane de lei la 169,2 milioane de lei, o creștere de aproximativ 49 de milioane de lei. Acest lucru va fi realizat prin emiterea a 488,4 milioane de acțiuni noi, în valoare de 0,1 lei fiecare.

Compania la care frații Dedeman sunt acționari a înregistrat o creștere a acțiunilor în 2023

Conform convocării, fiecărui acționar înscris în Registrul Acționarilor al Societății la data de înregistrare din 18 mai 2023 i se va aloca un număr de drepturi de preferință egal cu numărul de acțiuni deținute.

Formula de calcul a numărului de acțiuni noi pe care le poate subscrie fiecare deținător de drepturi de preferință este următoarea: numărul de drepturi de preferință deținute înmulțit cu rata de subscriere, rotunjit la cel mai apropiat număr întreg, scrie zf.ro.

„Numărul drepturilor de preferinţă va fi egal cu numărul acţiunilor emise de societate, înregistrate in Registrul Acţionarilor Societăţii ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare de 18 mai 2023; fiecărui acţionar înregistrat în Registrul Acţionarilor Societăţii ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare îi va fi alocat un număr de drepturi de preferinţă egal cu numărul acţiunilor deţinute”, se arată în convocator.

Potrivit reprezentanților companiei, motivul majorării capitalului social este acela de a spori creșterea companiei prin extinderea capacităților de producție în fabricile de hârtie igienică, carton și ambalaje, prin renovarea acestora și prin inițierea de noi proiecte care să se alinieze la strategia generală de dezvoltare a Vrancart.

În acest an, acțiunile VNC au crescut cu 10%, generând o cifră de afaceri de 245.000 de lei, ceea ce a dus la o evaluare a grupului de 202,2 milioane de lei.