Dezastru pentru fumători! Aceste țigări provoacă leziuni pulmonare

03 oct. 2019
Dezastru pentru fumători! Aceste țigări provoacă leziuni pulmonare

Percol uriaș pentru persoanele care folosesc aceste țigări. Un studiu publicat în jurnalul medical New England Journal of Medicine arată cât de nocive sunt pentru organism.

Este vorba despre țigările electronice. Se pare că acestea ar provoca leziuni asemănătoare cu cele provocate de expunerea la gaze toxice. Studiul este realizat de medicul Brandon Larsen de la spitalul Mayo Clinic Arizona.

Potrivit medicului, biopsiile plămânilor a 17 persoane afectate de boli pulmonare, dintre care două decedate, ce au utilizat ţigările electronice în Statele Unite, prezentau astfel de leziuni.

”Seamănă cu leziunile directe, similare cu cele observate în cazul unei expuneri la emanaţii chimice toxice, gaze sau agenţi toxici”, a explicat medicul Brandon Larsen, conform AFP.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 800 de persoane.

Cât rău produce lichidul conținut?

”Din ceea ce am observat în studiul nostru, estimăm că majoritatea cazurilor implică contaminanţi chimici, derivaţi toxici sau alţi agenţi nocivi conţinuţi în lichidele pentru ţigările electronice”, a continuat Brandon Larsen.

Din luna septembrie au avut loc 12 decese. Medicii bănuiesc faptul că unul sau mai mulţi aditivi ar cauza îmbolnăvirile. provocând dificultăți respiratorii.