Probabil ai auzit până acum de dulceață de vișine, cireșe sau pere, însă puțini știu despre dulceața de mentă și beneficiile pe care aceasta la oferă organismului tău. Este foarte simplu de preparat, iar vitaminele pe care le conține sunt incredibile.
Menta este ingredientul secret pentru o dulceață aromată, iar combinată cu lămâie și ghimbir este un adevărat leac natural pentru organismul tău.
În cazul în care nu știai, menta are una dintre cele mai mari capacități antioxidante. De asemenea, este extrem de folosită în cazul alergiilor, răcelilor sau indigestiilor. Fie că este vorba despre ceai de mentă sau consumul frunzelor separat, organismul nostru va fi mult mai sănătos.
De cealaltă parte, ghimbirul este cunoscut pentru prevenirea infecțiilor, scăderea colesterolului și totodată eliminarea stării de greață. Lămâia are și ea beneficiile ei, fiind unul dintre cele mai bogate fructe în Vitamina C.
Împreună, cele trei ingrediente minune crează una dintre cele mai sănătoase și aromate deserturi: dulceața.
Ioana Drăgaică, o buzoiancă pasionată deopotrivă de bucătaria tradiţională şi experimentele culinare, a prezentat pentru Adevărul, cea mai sănătoasă variantă de consum pentru mentă.
”Pentru dulceaţa de mentă cu lămâie şi ghimbir avem nevoie de mentă, spălată, curăţată, o lămâie tăiată, zeama de la o altă lămâie, o bucată de ghimbir, un kilogram de zahăr şi o jumătate de litru de apă”, spune gospodina.
”Apa şi zahărul se pun la fiert, apoi se amestecă permanent şi se lasă la foc mic, aproximativ 15 minute, până când se leagă un sirop. Între timp, se macină frunzele de mentă într-un blender. Compoziţia se toarnă în siropul de pe foc, peste care se mai adaugă feliile şi sucul de lămâie, inclusiv ghimbirul mărunţit. Se ia de pe foc după ce prinde consistenţa dorită”, a mai povestit acesta.
În ceea ce privește rezultatul, culoarea nu va fi verde, însă aroma va rămâne mentolată.
”Culoarea nu este verde, cum v-aţi aştepta, dar pentru cine doreşte neapărat frumos colorată, se poate pune colorant alimentar. Eu nu folosesc. Îşi păstrează aroma, foarte mentolată, iar un aport deosebit îl au ghimbirul şi lămâia acrişoară”, spune Ioana Drăgaică.