Este cea mai bună veste! Medicamentul minune împotriva coronavirusului va fi produs în România

19 apr. 2020
Este cea mai bună veste! Medicamentul minune împotriva coronavirusului va fi produs în România
Remdesivir

Remdesivir, medicamentul care vindecă de coronavirus și bolnavii aflați în stare gravă, va fi produs și în România. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanți ai industriei farmaceutice din țara noastră.

„Medicamentul, din câte ştiu, este sub patent, îl poate produce o singură companie în lume, de compania originatoare. Ştiu că mai este o companie în China care a replicat produsul.

În caz de nevoie, sigur, îl vom putea produce şi în România. Există proceduri – în caz că nu e destul de la o singură fabrică – sunt proceduri de urgenţă ca şi altor producători să le fie acordat dreptul de a fabrica aceste molecule aflate sub patent.

Este o procedură de decădere din drepturi din proprietatea intelectuală”, a declarat Dragoş Damian, directorul Terapia din Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România.

„Există vreo 4 sau 5 medicamente şi cocktail-uri de medicamente care sunt încercate în studii clinice. În acest moment nu se ştie dacă vreo unul dintre ele este într-adevăr eficient.

Pe măsură ce trece timpul, toate medicamentele utilizate în studii clinice pot sau nu să îşi dovedească eficienţa. Sunt 70 de studii clinice la ora actuală în lume pentru medicamente şi vaccinuri. Probabil undeva în vară se va şti exact dacă şi care medicamente sunt eficiente şi dacă pot să înceapă să fie date la foarte mulţi pacienţi”, a mai spus Dragoş Damian, conform Digi24.

Remdesivir, medicamentul miraculos

Gilead Sciences a făcut publice primele rezultate ale testării antiviralului Remdesivir pe bolnavii de coronavirus. Astfel, starea a peste două treimi din pacienții care au luat parte la studiu s-a îmbunătățit după administrarea medicamentului, făcând remdesivirul cel mai bun remediu la ora actuală pentru infecția cu noul coronavirus.

“Vestea bună este că cei mai mulți dintre pacienții noștri au fost deja externați, ceea ce este extraordinar. Doar doi pacienți au decedat”, a spus dr. Kathleen Mullane, medic infecționist la Universitatea din Chicago, care a condus experimentil clinic.