Ești client ENEL? Ai grijă la acest aparat electrocasnic din casă. Îți poate dubla factura dacă e așezat greșit

de:
16 apr. 2023
Ești client ENEL? Ai grijă la acest aparat electrocasnic din casă. Îți poate dubla factura dacă e așezat greșit

METEO. Dacă ești client ENEL ar fi bine să iei în calcul cel mai recent anunță făcut de furnizorul de energie și de gaze. Poți să îți reduci factura considerabil dacă faci acest lucru de urgență.

Știm prea bine că electrocasnicele din casă consumă cel mai mult curent. Și totuși ce putem face pentru a reduce acest consum și pentru a avea o factură mai mică?

Cei de la ENEL ne spun tot ceea ce trebuie să știm. În primul rând trebuie neapărat să îți muți frigiderul, în funcție de locul în care îl ai poziționat.

Acesta trebuie să stea neapărat departe de orice surse de căldură. În caz contrar, va consuma mai mult curent. Astfel, frigiderul nu se ține niciodată aproape de aragaz, de mașina de spălat vase, ori de calorifer.

De asemenea, ai grijă să schimbi temperatura frigiderului în funcție de sezon. Un alt lucru important este modul în care deschizi frigiderul. Ai grijă să nu aici acest lucru prea des.

Avertismentul ENEL pentru toți clienții

Cu cât ușa frigiderului va sta deschisă mai mult, ori va fi deschisă frecvent, consumul de energie crește și el, având în vedere că aparatul tău electrocasnic face eforturi pentru a menține temperatura setată pe termostat.

Și alimente fierbinți ne pot crește factura la energie, avertizează ENEL. Important este să evităm să le băgăm la frigider și așteptăm să se mai răcească.

”Așază frigiderul într-un loc aerisit, departe de surse de căldură, pentru a preveni consumul de energie suplimentar – ține frigiderul departe de aragaz, calorifer sau mașina de spălat vase; Reglează temperatura frigiderului în funcție de sezon, iarna cu o temperatură ușor mai mare decât vara.

Deschide frigiderul doar atunci când este necesar și închide ușa repede, pentru a evita încălzirea – dacă menții ușa frigiderului deschisă mult timp sau o deschizi frecvent, va exista un consum de energie mai mare, pentru a menține temperatura setată; Nu depozita alimente fierbinți în frigider – dacă există alimente fierbinți în frigider, acesta va avea nevoie de un consum mai mare de energie pentru a răci alimentele”, se arată în informarea celor de la ENEL.