Filmul de pe Netflix care te va face să plângi instant. E românesc și e inspirat după un caz real

de:
14 apr. 2023
Filmul de pe Netflix care te va face să plângi instant. E românesc și e inspirat după un caz real

Există un film românesc pe Netflix inspirat după un caz real și care te va face să plângi instant. Povestea este una cu adevărat deosebită, iar dacă te pui în locul personajelor nu ai cum să nu te emoționezi.

Este vorba despre un film regizat de Daniel Sandow. În rolurile principale îi vom vedea pe Adrian Titieni, cunoscut pentru rolul din serialul Vlad, Elena Purea, Judith State dar și pe Valeriu Andriuță.

În ceea ce privește acțiunea, filmul care face furori pe Netflix este inspirat dintr-un caz real care ar fi avut loc în anul 2008. Numele filmului este ”Tată mută munții”.

Practic, ideea filmului se învârte în jurul unui tată care își caută disperat fiul, pe nume Cosmin. Acesta a dispărut în munți, alături de iubita sa, Daniela.

Vom vedea emoții, disperare, dragoste pură și nu numai. Mircea Jianu, care este fost ofițer de informații, pornește în căutarea lui Cosmin. Bărbatul își pierde răbdarea și nu mai poate aștepta echipajele de salvare de la care nu primea nicio veste.

Filmul de pe Netflix este inspirat dintr-un caz real

Mai apoi, nemulțumit de intervenția salvamontiștilor, Mircea Jianu decide să-și formeze propria echipă de cercetări. În ciuda vremii haotice și a riscului de avalanșă și ninsori puternice, acesta vrea să își găsească fiul.

Filmul de pe Netflix e filmat în Munții Bucegi și durează două ore. Adrian Titieni, care joacă rolul lui Mircea Jianu uită de tot și nu vrea decât să își găsească fiul.

Deși soția lui este însărcinată, nici acest lucru nu îl oprește să meargă în căutarea lui Cosmin. Dincolo de gândurile legate de fiul său, acesta va avea conflicte și cu partenera sa, Alina, care o interpretează pe Judith State. Ea este a doua lui soție.

”Filmul este făcut după un caz real, 88% din realitate. Nu a fost contactată familia pentru a lua mai multe detalii întrucât n-au vrut să fie deschisă rana veche. Copiii dispăruți au fost găsiți primăvara când s-au putut relua săpăturile”, spune o persoană care a vizionat filmul, potrivit cinemagia.ro