Florin Cîțu va fi demis în curând. Pe cine va numi Klaus Iohannis în locul lui? Este o surpriză de proporții (SURSE)

30 sept. 2021
Florin Cîțu va fi demis în curând. Pe cine va numi Klaus Iohannis în locul lui? Este o surpriză de proporții (SURSE)

Zilele lui Florin Cîțu în fruntea Guvernului sunt numărate. Deja sunt două moțiuni împotriva sa gata să fie votate. Cei de la USR-PLUS nu vor ceda și nici PSD nu pare să-l mai susțină pe actualul premier în fruntea executivului. Și cel mai important, potrivit surselor VoxBiz.ro, nici Klaus Iohannis nu-l mai agrează.

De altfel, președintele l-a vrut încă de la debarcarea lui Ludovic Orban pe generalul Nicoale Ciucă în fruntea Guvernului. L-a numit și premier interimar, dar partidul l-a respins. Și asta pentru că ministrul Apărării este foarte puțin cunoscut de membrii PNL, însă ceea ce este important de menționat este susținerea de care se bucută din partea americanilor.

Așadar, conform surselor VoxBiz.ro, noul premier, pe care Klaus Iohannis îl va numi, ar urma să fie Nicolae Ciucă. Însă probabil el va acoperi doar o perioadă de interimat, în aceste vremuri tulburi.

Cum a ajuns, de fapt Florin Cîțu premier și președinte PNL

De altfel, Florin Cîțu a ajuns președintele PNL și premier datorită lui Ludovic Orban. Când Iohannis a vrut să-l numească pe Ciucă, Orban a vrut să-i dea knock out președintelui României cu Florin Cîțu. Șeful statului nu avea cum să-l respingă. Și într-un final l-a racolat în echipa lui.

Orban era convins că Florin Cîțu îi va fi fidel și că va merge la BNR. În niciun caz nu s-a gândit că va atenta la funcția lui. Doar că și-a făcut calculele greșit. Și a pierdut tot.

Acum Florin Cîțu la rândul lui va fi scos treptat din scena mare a politicii. Problemele de imagine pe care le are cântăresc destul de greu, iar liberalii trebuie să reconstruiască ce au distrus în ultimele luni. Sondajele arată din ce în ce mai rău. Așa că deja se pune la punct o noua strategie de redresare.