Folosești acest produs super popular pentru păr? Compania care-l produce a fost dată în judecată pentru că ar folosi substanțe chimice toxice. Se găsește și în toate saloanele de înfrumusețare

17 mart. 2023
Folosești acest produs super popular pentru păr? Compania care-l produce a fost dată în judecată pentru că ar folosi substanțe chimice toxice. Se găsește și în toate saloanele de înfrumusețare

Compania producatoare de produse pentru îngrijire a părului, Olaplex, a fost dată în judecată de 28 de femei care susțin că produsele sale au cauzat căderea părului și alte afecțiuni. Produsele sunt intens folosite și în România, nu doar în saloanele de înfrumusețare, dar și acasă pentru că se găsesc ușor în comerț.

Gama Olaplex include șampoane, balsamuri și tratamente care pretind că „repară în siguranță legăturile rupte și întineresc părul”. Instanta spune că Olaplex folosește substanțe chimice care au lăsat părul și scalpul femeilor într-o stare mai proasta. In apararea sa companiaa  publicat rezultatele testelor care, potrivit acesteia, arată că produsele sunt sigure.

„Suntem pregătiți să ne apărăm cu fermitate compania, marca și produsele noastre împotriva acestor acuzații nefondate”, a spus aceasta într-o declarație pe Instagram.

Ce se întâmplă cu Olaplex în România?

Olaplex nu a rechemat niciunul dintre produsele sale în urma procesului.

Lansat în California în 2014, Olaplex susține că produsele sale, care folosesc o chimie brevetată, sunt dovedite științific pentru a reface părul deteriorat.

Compania s-a bucurat de un succes masiv și a fost susținută de celebrități precum Kim Kardashian și Drew Barrymore.

Procesul, intentat în urmă cu câteva săptămâni la o instanță districtuală din California, susține că reclamanții „și-au pierdut părul – în unele cazuri mai mult de jumătate și lăsând chelie în altele”.

În România nu au fost raportate probleme de acest tip până acum. Mai mult decât atât, am contactat mai mulți specialiști în domeniu, care utilizează Olaplex în saloane și susțin că totul este în regulă și că nimeni niciun client nu s-a plâns până acum.